Venstres politiske ordfører Inger Støjberg ønsker at fokusere på politik frem for personsager.

Inger Støjberg: Vi skal genvinde tilliden

Politik

19/05/2014 14:49

Nick Allentoft

Venstre skal genvinde vælgernes tillid, siger politisk ordfører Inger Støjberg efter dyk i meningsmåling.

Venstre skal genvinde vælgernes tillid i kølvandet på den seneste uges mange skriverier om partiformand Lars Løkke Rasmussens træk på partikassen i forbindelse med alt fra tøj til ferie med familien og smugrygning på hoteller.

Det siger partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, sender Venstre under valgresultatet fra 2011.

I løbet af den seneste uge, hvor sagen om Venstres indkøb af tøj til godt 150.000 kroner til en "professionalisering" af Lars Løkkes offentlige fremtræden har stjålet mediebilledet, er Venstre gået fra 27,5 procent i målingerne til 25,9 procent.

Og går man blot en måned tilbage, så lå Venstre på 28,7 procents opbakning hos Voxmeter - et tab på i alt 2,8 procent.

- Jeg er glad for, at vi fortsat ligger tæt på valgresultatet (26,7 procent, red.), men jeg er selvfølgelig godt klar over, at den sag, der har kørt i den seneste uges tid, påvirker vælgerne, siger Inger Støjberg.

- Og det betyder så, at vi skal gøre os ekstra fortjent til at genvinde den tillid, som rigtig mange danskere fortsat har til os, men som nogle er kommet i tvivl om, og det vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for, siger hun.

Spørgsmål: Det er jo blevet nævnt, at tilliden kunne opnås ved at lægge alt frem i sagen?

- Lige så lidt som jeg synes, at andre skal lægge deres selvangivelse frem, lige så lidt synes jeg, at Lars Løkke Rasmussen skal gøre det. Noget skal altså være privat, og jeg tager selvfølgelig udgangspunkt i, at der er orden i tingene, siger Inger Støjberg.

Spørgsmål: Da Helle Thorning-Schmidts skattesag kørte, sagde Venstre, at hun spekulerede i skatten og ikke kunne have rod i økonomien. Er der dobbelte standarder?

- Nej, for forskellen var, at Helle Thorning via parrets revisor havde sagt, at hun ville lægge selvangivelsen frem, men det trak hun så tilbage efterfølgende, siger Støjberg.

Hun mener, at vælgerne til syvende og sidst vil vægte politik højere end personsager.

- Jeg tror trods alt, at det handler om politik, og når dagen er omme, stemmer vælgerne efter den politik, vi fører og vil føre, siger hun og fortsætter:

- Og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at forhandle om den vækstpakke, som regeringen har lagt frem, og de forhandlinger vil vi kaste os ind i med fynd og klem.

Spørgsmål: Finansloven blev jo indgået i kølvandet på GGGI-sagen, og dengang var der snak om, at Venstre solgte sig billigt. Skal I nu sælge jer billigt igen på grund af en sag om partiets formand?

- Jeg mener ikke, at man kan sige, at vi solgte os billigt. Prøv bare at spørg SF, der efterfølgende forlod regeringen, så jeg tror, at der langt ind i regeringsrækkerne var en helt modsat opfattelse af det, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce