Jakob Scharf forlader PET ved årsskiftet

Politik

04/12/13 8:30

Freja Eriksen

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, forlader sin stilling ved årets udgang, oplyste han selv tirsdag.

- Jeg har i dag meddelt Justitsministeriet, at jeg ønsker at forlade stillingen som chef for PET ved årets udgang, skrev Jakob Scharf i en pressemeddelelse. Beslutningen kom, efter at politiforeningen i PET har opsagt samarbejdet med ledelsen på grund af dårligt arbejdsmiljø og efter kritik rettet mod hans person.

- Som chef for PET er det mit ansvar, at vi får håndteret disse interne udfordringer, og det, mener jeg også, er muligt, men det er både vanskeligere og kræver længere tid, når det foregår under stor mediebevågenhed og politisk interesse, sagde han. 

Beskedent håndtryk

Når chefen for PET, Jakob Scharf, fratræder sin stilling som øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste, får han hundredtusindvis af kroner med i fratrædelsesgodtgørelse.

Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået udleveret.

Ifølge aktindsigten får Jakob Scharf således et gyldent håndtryk på 329.741 kroner, der svarer til en månedsløn i det antal år, han har været ansat.

Professor i ledelse fra Aalborg Universitet Anders Drejer mener, at beløbet hører til i den beskedne ende af skalaen.

- I forhold til andre gyldne håndtryk, som vi har hørt om, så er det her jo ikke en stor gave, han får, siger han til Ekstra Bladet.

Det skyldes ifølge professoren i ledelse, at Jakob Scharf er sikret økonomisk på anden vis.

- Tricket i det her er, at han jo ikke er fyret, men faktisk nu har ret til en stilling i lønramme 38. Så han ryger nok tilbage og bliver politimester eller anklager et eller andet sted, og det er derfor, at han ikke har en kæmpe stor faldskærm.

- Det er simpelthen ikke farligt for ham økonomisk at fratræde sin stilling, siger Anders Drejer til Ekstra Bladet.

Scharf har i syv år stået i spidsen for PET.

Meddelelsen om hans afgang tirsdag kom få timer før, at Scharf afleverede en redegørelse til justitsministeren om retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

Fem tillidsfolk i PET har klaget over, at PET-chefen havde bedt sine folk om at lægge et Christiania-besøg for Folketingets retsudvalg på en dag, hvor Pia Kjærsgaard ikke havde mulighed for at deltage.

Angiveligt havde Scharf opfordret sine folk til at kigge i politikerens kalender.

Den afgående PET-chef vil i løbet af de næste uger drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.