Jakob Scharf forlader PET ved årsskiftet

Politik

04/12/2013 09:30

Freja Eriksen

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, forlader sin stilling ved årets udgang, oplyste han selv tirsdag.

- Jeg har i dag meddelt Justitsministeriet, at jeg ønsker at forlade stillingen som chef for PET ved årets udgang, skrev Jakob Scharf i en pressemeddelelse. Beslutningen kom, efter at politiforeningen i PET har opsagt samarbejdet med ledelsen på grund af dårligt arbejdsmiljø og efter kritik rettet mod hans person.

- Som chef for PET er det mit ansvar, at vi får håndteret disse interne udfordringer, og det, mener jeg også, er muligt, men det er både vanskeligere og kræver længere tid, når det foregår under stor mediebevågenhed og politisk interesse, sagde han. 

Beskedent håndtryk

Når chefen for PET, Jakob Scharf, fratræder sin stilling som øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste, får han hundredtusindvis af kroner med i fratrædelsesgodtgørelse.

Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået udleveret.

Ifølge aktindsigten får Jakob Scharf således et gyldent håndtryk på 329.741 kroner, der svarer til en månedsløn i det antal år, han har været ansat.

Professor i ledelse fra Aalborg Universitet Anders Drejer mener, at beløbet hører til i den beskedne ende af skalaen.

- I forhold til andre gyldne håndtryk, som vi har hørt om, så er det her jo ikke en stor gave, han får, siger han til Ekstra Bladet.

Det skyldes ifølge professoren i ledelse, at Jakob Scharf er sikret økonomisk på anden vis.

- Tricket i det her er, at han jo ikke er fyret, men faktisk nu har ret til en stilling i lønramme 38. Så han ryger nok tilbage og bliver politimester eller anklager et eller andet sted, og det er derfor, at han ikke har en kæmpe stor faldskærm.

- Det er simpelthen ikke farligt for ham økonomisk at fratræde sin stilling, siger Anders Drejer til Ekstra Bladet.

Scharf har i syv år stået i spidsen for PET.

Meddelelsen om hans afgang tirsdag kom få timer før, at Scharf afleverede en redegørelse til justitsministeren om retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

Fem tillidsfolk i PET har klaget over, at PET-chefen havde bedt sine folk om at lægge et Christiania-besøg for Folketingets retsudvalg på en dag, hvor Pia Kjærsgaard ikke havde mulighed for at deltage.

Angiveligt havde Scharf opfordret sine folk til at kigge i politikerens kalender.

Den afgående PET-chef vil i løbet af de næste uger drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce