Jelved får sit drømmejob: Kultur binder os sammen

06/12/2012 11:27

Ritzau

Marianne Jelved vil gerne være kulturminister i stedet for at kere sig om økonomi, siger hun efter gruppemøde

Det er et ønskejob for den radikale veteran Marianne Jelved at blive kulturminister efter mange år med økonomi i regeringens maskinrum som økonomiminister under Nyrups S-regeringer i 1990'erne og senest som formand for finansudvalget.
Det siger den nye kulturminister efter partiets gruppemøde, hvor hun blev afløst af Sofie Carsten Nielsen som gruppeformand.
- Det er noget helt andet end økonomi, som jeg er kendt på. Jeg vil meget gerne have noget, som har med holdninger at gøre, siger Marianne Jelved.

Læs også: Det siger de om Jelved som kulturminister

Hun mener, at kunstnerisk udvikling og fornyelse er "helt afgørende vigtigt for vores samfund".
- Det er dét, der binder mennesker sammen, bevæger og rører mennesker.
Der kommer ikke noget kursskifte under Jelved.
Hun understreger således, at hun ikke vil gøre mere for den klassiske kulturpolitik end for områder som gøglerskolen Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som hendes forgænger, Uffe Elbæk, brændte for, og som i sidste ende fik ham til at trække sig som minister.
- Jeg skal føre regeringens kulturpolitik ud i livet. Det er en meget bred formulering. Den går både fra breddeidræt til kunst som sådan. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i Kulturministeriet, siger Marianne Jelved.
Hun støtter nycirkus som AFUK, så Danmark ikke skal sende unge mennesker til udlandet for at blive artister. Og hun vil ikke kommentere farvellet til Uffe Elbæk, "som er en af mine gode venner".
- Vi er to helt forskellige personer. Jeg er meget mere stilfærdigt anlagt - til daglig i hvert fald, siger hun.
Spørgsmål: Skal du tilføre regeringen erfaring, ro og stabilitet?
- Jeg synes, at det måske vil klæde regeringen, at den er blevet lidt ældre i gennemsnit, siger Marianne Jelved.
De Radikales leder, Margrethe Vestager, glæder sig også over Marianne Jelveds erfaring.
- Når man kommer med så lang parlamentarisk erfaring, som Marianne gør, så øger hun også den samlede parlamentariske erfaring i Det Radikale ministerhold. Nu er vi ikke to, men tre, der har været med før.
- Men det samlede ministerhold er meget, meget stærkt. Det er en stor gevinst for os alle, at Marianne kommer med, siger hun.
/ritzau

Mest Læste

Annonce