Jens Folmer Jepsen får ni år mere i spidsen for Aarhus Festuge

13/12/12 1:32

Ritzau

Ni år i træk kommer Jens Folmer Jepsen til at stå i spidsen for Aarhus Festuge, efter kontrakten er forlænget.

Direktøren for Aarhus Festuge, Jens Folmer Jepsen, har gjort sit job så godt, at festugens bestyrelse forlænger hans kontrakt som leder af Danmarks største kulturfestival med over 1000 arrangementer på over 100 scener.
Dermed skal han stå i spidsen for yderligere to festuger frem til og med 2015, når hans aftale ellers udløber næste år, skriver Aarhus Stiftstidende.
Jens Folmer Jepsen bliver dermed den længst siddende chef for festugen nogensinde med ni år i træk i direktørstolen.
Han fik stor ros for den seneste festuge: Nul ballade og ingen udpumpningtruede børn i bybilledet, masser af gratis glæder i gaderne, magic moments for de kulturelt interesserede samt penge i kassen.
Aarhus' borgmester, Jakob Bundsgaard (S), der også er formand for festugens bestyrelse, kalder det Folmers bedste festuge nogensinde og med flest folk i gaderne. Samtidig er der anerkendelse for at løse festugens evige gordiske knude med den rigtige balance mellem folkefest og finkultur.
- Det var ikke kun fadøl, og det var ikke kun finkultur. Der var begge dele i meget fin balance, og vi tror, der er flere gode festuger i ham, siger borgmesteren til avisen.
Den forlængede festugeboss kalder det et drømmejob.
- Og inden for det seneste år har jeg med glæde konstateret, at det er lykkedes at slå hul i de gamle modsætninger mellem politikere, erhvervsliv og kunstnere. Nu sætter de sig samme og diskuterer, hvordan man kan afvikle tingene, siger han.
Festugen har siden 1965 været afholdt hvert år i første uge i september med et budget i øjeblikket på omkring 20 millioner kroner. Heraf kommer en tredjedel fra Aarhus Kommune, en tredjedel fra sponsorer og en tredjedel fra fonde og billetindtægter.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.