Jesper Würtzen bliver borgmester i Ballerup

08/05/2012 09:10

Ritzau

Skoleleder og 2. viceborgmester Jesper Würtzen bliver Ballerups nye socialdemokratiske borgmester. Ballerups 2. viceborgmester Jesper Würtzen (S) bliver ny borgmester i Ballerup, hvor han skal løfte arven efter borgmester Ove E. Dalsgaard (S). Det besluttede den socialdemokratisk gruppe på mandagens gruppemøde.

- Der er fuld opbakning til Jesper Würtzen i den socialdemokratiske gruppe, og det er godt, siger Ballerups borgmester Ove Dalsgaard (S) efter mødet.

Mandag den 25. maj skal kommunalbestyrelsen formelt tage stilling til beslutningen.

Den 46-årige skoleleder Jesper Würtzen er valgt ind i kommunalbestyrelsen i januar 2006, hvor han er næstformand i Socialudvalget og medlem af Økonomiudvalget.

Han er glad og beæret over valget, fortæller han.

- Det bliver selvfølgelig en stor opgave at komme efter Over Dalsgaard, som har gjort det så godt og sat Ballerup på landkortet. Men det er mig, der har fået den opgave, og det må jeg så leve op til og gøre mit bedste i forhold til, siger Jesper Würtzen.

En af de store udfordring for Ballerup Kommune og den nye borgmester er, at der skal spares 50 millioner kroner på næste års budget.

Ove E. Dalsgaard bliver 74 år den 15. maj og er landets længstsiddende borgmester. Han har siddet i byrådet siden 1970 og blev borgmester i 1981.

Han stopper på posten 1. juni, men fortsætter som menigt medlem af byrådet frem til næste valg.

Socialdemokratiet har absolut flertal i byrådet med 15 ud af 25 pladser

 

Mest Læste

Annonce