Jesper Würtzen bliver borgmester i Ballerup

08/5/12 7:10

Ritzau

Skoleleder og 2. viceborgmester Jesper Würtzen bliver Ballerups nye socialdemokratiske borgmester. Ballerups 2. viceborgmester Jesper Würtzen (S) bliver ny borgmester i Ballerup, hvor han skal løfte arven efter borgmester Ove E. Dalsgaard (S). Det besluttede den socialdemokratisk gruppe på mandagens gruppemøde.

- Der er fuld opbakning til Jesper Würtzen i den socialdemokratiske gruppe, og det er godt, siger Ballerups borgmester Ove Dalsgaard (S) efter mødet.

Mandag den 25. maj skal kommunalbestyrelsen formelt tage stilling til beslutningen.

Den 46-årige skoleleder Jesper Würtzen er valgt ind i kommunalbestyrelsen i januar 2006, hvor han er næstformand i Socialudvalget og medlem af Økonomiudvalget.

Han er glad og beæret over valget, fortæller han.

- Det bliver selvfølgelig en stor opgave at komme efter Over Dalsgaard, som har gjort det så godt og sat Ballerup på landkortet. Men det er mig, der har fået den opgave, og det må jeg så leve op til og gøre mit bedste i forhold til, siger Jesper Würtzen.

En af de store udfordring for Ballerup Kommune og den nye borgmester er, at der skal spares 50 millioner kroner på næste års budget.

Ove E. Dalsgaard bliver 74 år den 15. maj og er landets længstsiddende borgmester. Han har siddet i byrådet siden 1970 og blev borgmester i 1981.

Han stopper på posten 1. juni, men fortsætter som menigt medlem af byrådet frem til næste valg.

Socialdemokratiet har absolut flertal i byrådet med 15 ud af 25 pladser

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.