Julegodheden rykker ind på nettet

Velfærd

06/12/13 10:09

Økonomisk trængte familier får hjælp på nettet til at fejre jul. Giverne vil kende modtagerne.

"Jeg har nogen brugte brandbiler fra min søn - kan de bruges?"

"Vil gerne byde ind med en fiberdyne til moren"

Danskerne står i kø på nettet for at hjælpe fattige børnefamilier gennem julen.

Sider som "Jul med julehjælp" og "Julehjælpen" bugner med tilbud om legetøj, gavekort og oplevelser til syge eller økonomisk trængte forældre.

- Tidligere trak man bare på skulderen og tænkte "Så må I prioritere anderledes", når man hørte om familier, som ikke havde råd til at give deres børn julegaver. I dag er mange flere obs på, at det sjældent er selvforskyldt, siger René Husted Vahl.

Han er initiativtager til "Julehjælpen", som i år har fået flere end 5000 donationer. Det er en fordobling i forhold til sidste år og så mange, at de frivillige ikke kan nå at matche alle giverne med ansøgere inden juleaften.

- Derfor har vi i denne uge måtte lukke for donationer, siger René Husted Vahl, som regner med at hjælpe 1750 familier.

Også Signe Bitsch, der står bag siden med det næsten enslydende navn "Julehjælp", mærker en voksende interesse både fra ansøgere og givere.

Omkring 350 til 400 familier håber hun at kunne glæde med mindst to gaver til hvert barn, som de modtager med posten eller får personligt leveret af giveren.

- Mange vil gerne selv køre ud med gaverne, så de møder familierne. Det er vigtigt for folk at vide, hvor deres gaver ender, og de vil også gerne se, at modtagerne bliver glade, siger Signe Bitsch.

Også hos hjælpeorganisationerne mærker man, at flere gerne vil engagere sig personligt.

- De sociale medier er gode til at samle folk og opfinde nye måder at samle ind. Der er en masse energi i det, som vi også benytter os af, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Men han opfordrer alligevel til eftertænksomhed, for det kan være svært at hjælpe på den rigtige måde.

- Det kan godt lyde som et selvforsvar for os etablerede, men noget af det, vi kan, er at forsøge at bryde med afhængigheden, så forældrene ikke også skal søge hjælp til næste jul, siger Mads Roke Clausen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.