Kiær vil være borgmester i Helsingør

27/6/12 5:44

Ritzau

Tidligere minister Benedikte Kiær er klar til at skifte folketinget ud med en posten som Helsingørs borgmester Folketingsmedlem og tidligere minister Benedikte Kiær (K) går efter borgmesterkæden i Helsingør ved kommunalvalget i november 2013.

Læs også: Tina Nedergaard vil være borgmester

Ifølge Helsingør Dagblad er der gennem længere tid blevet spekuleret i Benedikte Kiærs mulige spidskandidatur for De Konservative til kommunalvalget. Og nu har den tidligere socialminister i Lars Løkke Rasmussens regering sagt ja:
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en del mennesker har prikket mig på ryggen i et stykke tid og opfordret til det her. Jeg har tænkt over det, tænkt meget over det. Og jeg synes ikke længere, at jeg kan sige nej.

- Det er en virkelig stor beslutning, men jeg kunne mærke, at jeg kunne ikke holde mig væk, siger Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.
En enstemmig bestyrelse i partiets lokale vælgerforening i Helsingør har samtidig peget på Kiær som politikeren, der kan bevare De Konservatives status som byrådets største parti.
- Det næste kommunalvalg i Helsingør er ekstremt vigtigt for kommunen og da også for vores parti, for vi vil ikke tabe terræn heroppe. Vi vil meget gerne have et godt resultat, også efter hvad der skete med Venstre i 2009, siger Benedikte Kiær.
Hun henviser til en kaotisk situation efter det seneste valg, hvor Venstrepolitikeren Johannes Hecht-Nielsen sprang fra den borgerlige konstituering og blev borgmester på stemmer fra venstrefløjen.
Dermed blev den konservative borgmester Per Tærsbøl skubbet til side efter fire perioder som Helsingør-borgmester.
42-årige Benedikte Kiær bor i Helsingør og har en kort overgang været medlem af Helsingør Byråd.
Senest har hun været politisk ordfører for den konservative folketingsgruppe - en post, hun nu giver videre.
/ritzau/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.