Kiær vil være borgmester i Helsingør

27/06/2012 07:44

Ritzau

Tidligere minister Benedikte Kiær er klar til at skifte folketinget ud med en posten som Helsingørs borgmester Folketingsmedlem og tidligere minister Benedikte Kiær (K) går efter borgmesterkæden i Helsingør ved kommunalvalget i november 2013.

Læs også: Tina Nedergaard vil være borgmester

Ifølge Helsingør Dagblad er der gennem længere tid blevet spekuleret i Benedikte Kiærs mulige spidskandidatur for De Konservative til kommunalvalget. Og nu har den tidligere socialminister i Lars Løkke Rasmussens regering sagt ja:
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en del mennesker har prikket mig på ryggen i et stykke tid og opfordret til det her. Jeg har tænkt over det, tænkt meget over det. Og jeg synes ikke længere, at jeg kan sige nej.

- Det er en virkelig stor beslutning, men jeg kunne mærke, at jeg kunne ikke holde mig væk, siger Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.
En enstemmig bestyrelse i partiets lokale vælgerforening i Helsingør har samtidig peget på Kiær som politikeren, der kan bevare De Konservatives status som byrådets største parti.
- Det næste kommunalvalg i Helsingør er ekstremt vigtigt for kommunen og da også for vores parti, for vi vil ikke tabe terræn heroppe. Vi vil meget gerne have et godt resultat, også efter hvad der skete med Venstre i 2009, siger Benedikte Kiær.
Hun henviser til en kaotisk situation efter det seneste valg, hvor Venstrepolitikeren Johannes Hecht-Nielsen sprang fra den borgerlige konstituering og blev borgmester på stemmer fra venstrefløjen.
Dermed blev den konservative borgmester Per Tærsbøl skubbet til side efter fire perioder som Helsingør-borgmester.
42-årige Benedikte Kiær bor i Helsingør og har en kort overgang været medlem af Helsingør Byråd.
Senest har hun været politisk ordfører for den konservative folketingsgruppe - en post, hun nu giver videre.
/ritzau/
 

Mest Læste

Annonce