Kommuner: Vi skal blive bedre i anbringelsessager

Politik

10/8/16 9:07

Nick Allentoft

Kommunernes Landsforening erkender, at der er plads til forbedringer i sagsbehandlingen af anbringelsessager.

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod kommunernes sagsbehandling i anbringelsessager. 

Kommunerne undlader at indkalde børn til samtale, udarbejde handleplaner og gennemføre børnefaglige undersøgelser, lyder kritikken blandt andet

Og hos kommunerne tager man kritikken til efterretning. 

Læs mere om Lars og Laura sagen

Et søskendepar blev tvangsanbragt under kaotiske forhold. Læs historierne i Lars og Laura sagen her.

- Vi skal blive bedre, det er der ingen tvivl om, og derfor tager vi også kritikken til os. Ankestyrelsens praksisundersøgelse viser også, at vi er blevet bedre, men vi er ikke i mål endnu, siger Thomas Adelskov (S), formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL). 

Statsrevisorerne finder det blandt andet kritisabelt, at man efter ti års indsats på området ikke kan dokumentere, at kommunernes sagsbehandling er blevet bedre. 

I mange anbringelsessager overholder kommunerne eksempelvis ikke lovens krav om at involvere børnene i deres egne sager. 

- Kritikken er delt i to. Nogle fejl består i, at vi kommer en dag eller to for sent i forhold til at udarbejde en handlingsplan, siger Thomas Adelskov. 

- Og så er der en mere alvorlig kritik af, at vi ikke er gode nok til at inddrage børn i forhold til deres egne sager, og det har vi i de seneste par år arbejdet med. 

Thomas Adelskov understreger, at KL siden Rigsrevisionen har iværksat konkrete tiltag for at forbedre kommunernes sagsbehandling i anbringelsessager. 

Spørgsmål: Der er gået ti år siden anbringelsesreformen. Kan du garantere, at der ikke kommer en tilsvarende kritik de kommende år?

- Jeg kan ikke garantere noget som helst, og det handler også om ressourcer, men vi kan dokumentere, at vi er blevet bedre, og vi arbejder med det.

- Det er ingen kommunalt sportsgren at bruge penge på noget, der ikke virker. Derfor har vi rigtigt meget fokus på vidensdeling om, hvilke indsatser, der virker, så vi kan hjælpe børn og unge mest muligt, siger Thomas Adelskov. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.