Læger frikender kolleger for 1813-chikane

Ledelse

01/4/14 8:00

Nick Allentoft

Syv af otte læger, som har været mistænkt for chikane af akuttelefon, slipper for sanktioner fra lægeforening.

Syv ud af de i alt otte læger, der har været beskyldt for chikane mod akuttelefon 1813 i Region Hovedstaden, har ikke overtrådt de etiske regler for læger. 

Alt om 1813

Sådan lyder konklusionen fra Lægeforeningens Lægeetiske Nævn, der tirsdag har holdt ekstraordinært møde om spørgsmålet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver nævnet, at der ikke er grundlag for at kritisere de syv af lægerne for at have overtrådt de etiske regler for læger. 

I et tilfælde ønskes yderligere oplysninger fra lægen, hvorfor nævnet fortsat kigger på den ene sag og ønsker yderligere information.

Om de syv afsluttede sager siger nævnsformand Mogens Skadborg, at materialet fra Region Hovedstaden ikke beviser, at der er tale om chikane.

- Dertil kommer, at lægerne i de syv sager, som nu er afgjort, har kunnet henvise til faglige årsager til, at de har foretaget opkaldene til 1813.

Ifølge formanden har lægerne haft behov for oplysning om ventetider for at høre mere om den nye akutordnings konsekvens for vejledning af patienter og for helbredsoplysning om patienter, der har haft kontakt til 1813.

- Det var de nødt til, da ordningen med elektroniske udskrivningsbreve ikke fungerede. Nogle af lægerne har desuden haft akut syge familiemedlemmer, siger Mogens Skadborg.

Formanden peger på, at en stor del af opkaldene er foretaget før den 16. januar 2014, hvor Region Hovedstaden orienterede om, hvilke numre praktiserende læger skulle bruge ved lægefagligt behov for henvendelse til akutordningen. 

- Det er et gennemgående træk i de syv sager, at der er tale om et trods alt begrænset antal opkald, siger Mogens Skadborg. 

Over en periode på et par uger i starten af januar skulle der ifølge formanden have været mellem 15 og 28 opkald, der samtidig nævner, at der ikke er systematik eller et samlet mønster i forhold til henvendelserne.

Lægeetisk Nævn forventer at tage stilling til den sidste af de otte sager på sit næste møde den 13. maj 2014.

Hvis nævnet finder, at den ottende og sidste læge har overtrådt de etiske regler, kan der gives kritik og i yderste tilfælde indstilles til, at lægen ekskluderes af Lægeforeningen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.