Læger: Psykiatriudvalgs anbefalinger kan ikke stå alene

Velfærd

04/10/13 9:52

Der skal følge penge med for at sikre mindre tvang og kortere ventelister i psykiatrien, mener Lægeforeningen.

Politikerne skal prioritere flere ressourcer i psykiatrien. Sådan lyder meldingen fra Lægeforeningen, efter at regeringens psykiatriudvalg fredag formiddag fremlagde sine anbefalinger til at sikre bedre forhold til psykiatriske patienter.

Lægeforeningen mener, at psykiatrien er en forsømt del af sundhedsvæsnet, og derfor bør der penge med udvalgets anbefalinger, der blandt lyder på færre bæltefikseringer, større inddragelse af de pårørende og højere kvalitet i behandlingen.

- Kræft og hjertesygdomme har de seneste år fået målrettede planer, som brede flertal i Folketinget har prioriteret. På samme måde skal politikerne tage ansvaret på sig og koble ambitiøse mål med den nødvendige finansiering, når det gælder psykiatrien.

- Ellers risikerer vi, at et grundigt og ambitiøst arbejde i psykiatriudvalget reelt er spildt, siger Mads Koch Hansen, der er formand for Lægeforeningen.

Han peger samtidig på, at der mangler personale i psykiatrien. I dag venter en fjerdedel af de voksne patienter ifølge Lægeforeningen mere end to måneder på at komme i behandling i den regionale psykiatri. Ventetiden til en praktiserende psykiater er et halvt år.

Samtidig viser en undersøgelse, som Dansk Sundhedsinstitut har udført for Lægeforeningen, at der mangler 1200 fuldtidsstillinger i den ambulante del af psykiatrien alene til behandling af voksne med skizofreni, angst og depression.

- Det nytter ikke blot at sige, at nu skal ventelisterne høvles ned, og at der skal bruges mindre tvang.

- Realiteten er, at der er mangel på udgående teams, som tidligt kan sætte ind med behandling, og dermed forbygge både almindelige indlæggelser og tvangsindlæggelser., siger Mads Koch Hansen.

Formanden for Lægeforeningen understreger, at der både er menneskelige og økonomiske gevinster ved at forbedre behandlingen af psykisk syge.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.