Lægerne: Godt at bruge kræfterne hvor behovet er størst

Velfærd

23/03/2014 17:10

Nick Allentoft

Lægeforeningen er positive over for, at sygehusene skal tilbyde en langt mere individuel behandling.

Der er rosende ord fra Lægeforening til sundhedsminister Nick Hækkerups (S) idé, om at man i sundhedssektoren bruger kræfterne på dem, der har mest behov. 

- Vi er meget positive over for idéen.

- Det vil betyde, at det i høj grad skal være en individuel vurdering, der skal ligge til grund for, hvad der skal tilbydes - ikke kun af behandling, men også af opfølgning i forhold til den enkelte patient, siger formand for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen.

Lighed handler ikke nødvendigvis om, at alle skal stilles lige, men at alle skal have individuel behandling, og den er lige for alle, mener han.

Regeringen vil bruge flere ressourcer på kontrol og vejledning til gruppen af lavtlønnede, til gengæld må gruppen af højtuddannede klare sig med mindre hjælp.

- Målet i det danske sundhedsvæsen er lighed. Men vi har fået strikket det sådan sammen, at vi kan se, at der formelt set er lighed, men reelt er det ikke sådan. Så vi må sørge for, at ressourcerne bliver brugt rigtigt, siger Nick Hækkerup til Ritzau.

Ifølge Mads Koch Hansen handler det ikke blot om høj og lav uddannelse. 

- Men Nick Hækkerup har ret langt hen ad vejen, for når man kikker på diverse undersøgelser, så vender langt de fleste undersøgelser den tunge ende nedad, siger Mads Koch Hansen og fortsætter:

- I dag er der en tendens til, at man i sygehussektoren giver mere eller mindre det samme tilbud til alle. Der tror jeg, at de praktiserende læger og de kommunale sundhedstilbud sådan generelt er bedre rustet til at tage de meget individuelle hensyn.

- Mange af de sygdomme, der vender den tunge ende nedad, skal i virkeligheden ikke behandles først på sygehusene. Der mener jeg, at det er et spørgsmål om at opruste i primærsektoren, så man kan håndtere de her patienter bedre, siger han.

Og så skal der investeres på samme måde som man investerer i supersygehusene, og der skal være klare visioner for, hvad man vil nå i primærsektoren.

- Efter min mening skal man også investere på samme måde, som man nu investerer 40 milliarder i nye supersygehuse. Man bør kikke på, hvordan får vi rustet primærsektoren til at nå de her udfordringer, siger lægeformanden. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce