Lars Løkke åbner for regionernes overlevelse

Politik

07/10/13 9:25

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er ikke længere forhippet på at nedlægge regionerne.

Siden 2011 har Venstres officielle politik været at nedlægge landets fem regioner. Men nu åbner Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for, at regionerne alligevel får lov til at overleve, skriver Politiken.

- Det er helt klart, at jo bedre regionerne performer, jo bedre de bruger vores penge, jo større grad af patienttilfredshed, desto mindre behov er der for at lave det om. Jeg er ret udogmatisk med hensyn til det, udtaler Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Partilederens udtalelse kommer som reaktion på en ambitiøs målsætning fra Venstres regionsformand i Syddanmark, Carl Holst, der forudser, at tre ud af fem regionsformænd efter regionsvalget 19. november vil være venstremænd.

Det vil få Venstre til at droppe modstanden mod regionerne, mener Carl Holst, der i dag er partiets eneste regionsformand - resten er socialdemokrater.

- Jeg tror på, at man med tre blå regionsformænd vil føre en politik, der gør, at argumenterne for at nedlægge dem vil forsvinde, siger Carl Holst til Politiken.

Lars Løkke Rasmussen har ifølge Politikens oplysninger inden for den seneste måned på de indre linjer sendt signaler om, at beslutningen fra 2011 om at nedlægge regionerne på ingen måde haster.

Han siger nu til Politiken, at han gerne vil lade sig overbevise af Carl Holst om, at det er rigtigst at bevare regionerne.

Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup, kan ikke blive klog på Venstres linje.

- Det lyder som en Lars Løkke med uld i mund. Det er ikke til at få et klart svar på, om de vil bevare eller nedlægge. Man kunne få den mistanke, at Venstre håber på et godt regionsvalg og derfor toner ned på målet om at slagte regionerne.

- Under alle omstændigheder er det en voldsom zigzagkurs fra Venstre, siger han til Politiken.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.