Lars Løkke får grøn international toppost

12/05/2012 17:23

Ritzau

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bliver formand for grøn international vækstorganisation.

Venstres tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen går den grønne vej til vækst. Han bliver formand for den grønne internationale vækstorganisation, Global Green Growth Institute, (GGGI) fra juli i år.
Lars Løkke er lørdag blevet valgt ved et bestyrelsesmøde i Sydkorea. Han afløser Sydkoreas tidligere premierminister Han Seung-soo og glæder sig over udfordringen.
- Det er en stor ære at blive valgt til posten som bestyrelsesformand for Global Green Growth Institute, og jeg ser frem til at bidrage til videreførelsen af det projekt, Danmark som den første bidragyder besluttede at støtte i 2011 under VK-regeringen, siger han i en kommentar.
Sydkoreas præsident, Lee Myung-bak, lancerede instituttet i december 2009 ved klimatopmødet COP15 i København.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) glæder sig over Løkkes toppost.
- Jeg er meget tilfreds med, at Lars Løkke Rasmussen med regeringens fulde opbakning i dag er blevet udpeget til bestyrelsesformand for GGGI. Jeg opfatter det som en stor anerkendelse af Danmarks indsats for at sætte fokus på grøn vækst, siger hun.
- Jeg er sikker på, at udnævnelsen vil bidrage til det allerede tætte samarbejde mellem Danmark og Korea om den grønne dagsorden. Samtidig vil udnævnelsen også styrke samarbejdet mellem GGGI og regeringens Global Green Growth Forum, siger Thorning i en kommentar.
Lars Løkke Rasmussen bliver i juni indsat som bestyrelsesformand ved en ceremoni i Rio de Janeiro. Han er udpeget for to år.
GGGI har 60 ansatte på hovedkontoret i Seoul samt afdelinger i København og Abu Dhabi.
/ritzau/
 

Mest Læste

Annonce