LO jubler over flere penge til lønmodtagere

Ledelse

17/03/2014 10:18

Der er stor tilfredshed hos LO over den samlede overenskomst for 500.000 lønmodtagere, der kom på plads mandag

Med overskrifterne højere løn, kamp mod social dumping og øget tryghed for de kolleger, der mister deres job, er den samlede overenskomstaftale for omkring en halv million privatansatte på LO/DA-området mandag morgen faldet på plads.

Aftalen glæder LO.

- Det glæder mig, at det er lykkedes at lave en aftale, der betyder, at lønmodtagerne får flere penge mellem hænderne de næste tre år, siger LO's formand Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Ud over resultater på lønnen bliver der i den nye aftale sat yderligere kræfter ind på at bekæmpe den sociale dumping og på vejledningen af opsagte kolleger.

- Det er vores medlemmer, der mærker konsekvenserne af den sociale dumping. Derfor er det afgørende, at vi igen har taget vigtige skridt i kampen mod dette.

- Det bliver nu muligt at kigge de arbejdsgivere, som ansætter vikarer på unfair forhold, over skulderen, siger Harald Børsting.

Den første delaftale kom allerede i hus for fem uger siden, da man landede en aftale på industriens område. Sidenhen er arbejdsmarkedets parter blevet enige på en lang række andre områder.

Det var dog først natten til mandag, at aftalen for de sidste 35.000 lønmodtagere faldt på plads. Det skete efter flere dages lange og seje forhandlinger i Forligsinstitutionen mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Den sidste delaftale gælder blandt andre 9000 slagteriarbejdere, 8000 VVS'ere, 5000 malere og 3000 designteknologer og konstruktører.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce