LO jubler over flere penge til lønmodtagere

Ledelse

17/3/14 9:18

Der er stor tilfredshed hos LO over den samlede overenskomst for 500.000 lønmodtagere, der kom på plads mandag

Med overskrifterne højere løn, kamp mod social dumping og øget tryghed for de kolleger, der mister deres job, er den samlede overenskomstaftale for omkring en halv million privatansatte på LO/DA-området mandag morgen faldet på plads.

Aftalen glæder LO.

- Det glæder mig, at det er lykkedes at lave en aftale, der betyder, at lønmodtagerne får flere penge mellem hænderne de næste tre år, siger LO's formand Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Ud over resultater på lønnen bliver der i den nye aftale sat yderligere kræfter ind på at bekæmpe den sociale dumping og på vejledningen af opsagte kolleger.

- Det er vores medlemmer, der mærker konsekvenserne af den sociale dumping. Derfor er det afgørende, at vi igen har taget vigtige skridt i kampen mod dette.

- Det bliver nu muligt at kigge de arbejdsgivere, som ansætter vikarer på unfair forhold, over skulderen, siger Harald Børsting.

Den første delaftale kom allerede i hus for fem uger siden, da man landede en aftale på industriens område. Sidenhen er arbejdsmarkedets parter blevet enige på en lang række andre områder.

Det var dog først natten til mandag, at aftalen for de sidste 35.000 lønmodtagere faldt på plads. Det skete efter flere dages lange og seje forhandlinger i Forligsinstitutionen mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Den sidste delaftale gælder blandt andre 9000 slagteriarbejdere, 8000 VVS'ere, 5000 malere og 3000 designteknologer og konstruktører.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.