Løfte om milliarder til kommuner er endt i besparelser

Velfærd

15/11/13 8:28

Socialdemokraterne giver den økonomiske krise skylden for at have svigtet løfte om milliarder til kommunerne

Kommunerne har 13 milliarder kroner mindre til kernevelfærd end det, Socialdemokraterne og SF lovede dem inden valget, skriver Information.

For hvor de to nuværende regeringspartier lovede otte milliarder kroner mere til daginstitutioner, folkeskoler og ældrepleje frem mod 2014, så er der i stedet skåret fem milliarder kroner. Det viser en ny opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Løftet gav Socialdemokraterne og SF i deres økonomiske plan "Fair Løsning", som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF's daværende partiformand Villy Søvndal præsenterede i maj 2010, skriver Information.

Og i de efterfølgende måneder kørte de to partier en kampagne i en række lokalaviser, hvor de slog fast, at det ville gøre en stor forskel i hver enkelt kommune, hvis S og SF kom til magten.

- Det næste folketingsvalg bliver afgørende for den fremtidige kommunale velfærd, sagde Villy Søvndal for eksempel til en række lokalaviser.

SF's nuværende formand, social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen, ønsker ikke at forklare, hvordan et løfte om flere penge er blevet til besparelser.

Men hos Socialdemokraterne giver man den økonomiske krise skylden for løftebruddet.

- De økonomiske problemer viste sig at være meget større, end vi troede, siger Socialdemokraternes fungerende finansordfører, Ole Hækkerup.

Men han erkender, at det godt kan mærkes i kommunerne, når der er 13 milliarder kroner i forskel mellem det S og SF lovede, og det kommunerne rent faktisk har fået.

- Når man er nødt til at spænde livremmen ind, så kan det selvfølgelig mærkes, erkender Ole Hækkerup over for Information.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.