Løkke inden møder: Jeg stiller mig ikke i vejen for V

Politik

03/6/14 8:04

Freja Eriksen

Venstres formand vil ikke svare på, om han ender med at trække sig inden aftenens møde i hovedbestyrelsen.

Tre Venstre-medlemmer af Folketinget har offentligt undsagt deres formand, Lars Løkke Rasmussen, og krævet hans afgang, og det ventes også at blive det store tema på formiddagens gruppemøde forud for aftenens hovedbestyrelsesmøde, hvor Løkkes fremtid som partiformand skal diskuteres.

Lars Løkke Rasmussen skal på forhånd møde de øvrige partiledere fra blå blok, og på vej til det møde svarer han ikke klart på, om han ender med at trække sig forud for hovedbestyrelsesmødet, sådan som partifællen Birthe Rønn Hornbech har krævet.

- Jeg har klart sagt, at jeg ikke stiller mig i vejen for succes til Venstre. Det har jeg sagt hele vejen igennem. Og det er stadig mit synspunkt.

- Jeg har også lagt op til en proces, som så nu har udfoldet sig i medierne, på en måde, som uanset hvad bekymrer mig, og det deltager jeg ikke i. Jeg reflekterer selvfølgelig over alt, jeg hører og alt jeg ser.

Læs også: Læren fra Løkkes habitter

Spørgsmål: Trækker du dig?

- Jeg kan svare på, at der er et hovedbestyrelsesmøde i aften, og det har jeg selv indkaldt til, fordi vi ikke fik et godt europaparlamentsvalg. Det skyldes i stor udstrækning den virak, der har været omkring mig, siger han.

Partiformanden ærgrer sig over, at meget af debatten er foregået "lystigt" i medierne og ikke internt i partiet. Han havde håbet, at debatten var holdt i ave frem til hovedbestyrelsesmødet.

- Jeg siger, at jeg på valgaftenen påtog mig ansvaret for valgnederlaget, og sagde, at nu er det tid til at se på, hvordan Venstre bedst kommer videre. Og derfor har jeg indkaldt til hovedbestyrelsesmøde i aften, og det ser jeg frem til, siger Løkke tirsdag morgen.

Flere kommuneforeninger og folketingsmedlemmer har ønsket næstformand Kristian Jensen som ny formand. 

Læs også: Kristian Jensen: Vi skal ikke drøfte ny formand nu 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.