Løkke om SF-drama: Virkeligheden overgår fantasien

Politik

30/01/2014 14:43

Nick Allentoft

Manuskriptforfatterne til tv-serien Borgen kunne ikke have skrevet det mere dramatisk, mener Venstres leder.

Selv om SF har forladt regeringen, har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke sat sin valgmaskine i højeste gear.

Han forventer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil blive siddende, selvom regeringen er i "kæmpe problemer".

- Virkeligheden overgår fantasien. Manuskriptforfatterne til tv-serien Borgen kunne formentlig ikke have skrevet det mere dramatisk. SF oplever en nedsmeltning, og regeringen er i kæmpe problemer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil ikke kræve et folketingsvalg nu:

- Det er op til statsministeren, om regeringen bliver siddende. Det tror jeg, at hun vil beslutte. Hun har vist betydelig fleksibilitet på det område, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre kan lettere forhandle med en SR-regering, vurderer han.

- Det er klart, at vi nu kommer til at sidde over for en regering, der har fået renset noget af sin venstrefløj af, og derfor bør det alt andet lige være lettere for regeringen at komme Venstre i møde, siger Lars Løkke Rasmussen. 

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer på Facebook statsministeren til at udskrive valg med henvisning til hendes udtalelse i december om, at "denne her rokade skulle gerne være den sidste". 

- Derfor, kære Helle Thorning-Schmidt: Opfyld da dette ene løfte - lad det være blevet den sidste - og lad danskerne afgøre, om der er opbakning til, at du fortsætter som statsminister, skriver Kristian Thulesen Dahl og tilføjer: 

- Jeg tror ikke, du har danskernes opbakning.

DF's formand kalder det for "kaotiske dage på Borgen. SF træder ud af regeringen på grund af regeringstoppens krav om opbakning til aftalen med Goldman Sachs". 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce