Løkke om SF-drama: Virkeligheden overgår fantasien

Politik

30/1/14 1:43

Nick Allentoft

Manuskriptforfatterne til tv-serien Borgen kunne ikke have skrevet det mere dramatisk, mener Venstres leder.

Selv om SF har forladt regeringen, har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke sat sin valgmaskine i højeste gear.

Han forventer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil blive siddende, selvom regeringen er i "kæmpe problemer".

- Virkeligheden overgår fantasien. Manuskriptforfatterne til tv-serien Borgen kunne formentlig ikke have skrevet det mere dramatisk. SF oplever en nedsmeltning, og regeringen er i kæmpe problemer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil ikke kræve et folketingsvalg nu:

- Det er op til statsministeren, om regeringen bliver siddende. Det tror jeg, at hun vil beslutte. Hun har vist betydelig fleksibilitet på det område, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre kan lettere forhandle med en SR-regering, vurderer han.

- Det er klart, at vi nu kommer til at sidde over for en regering, der har fået renset noget af sin venstrefløj af, og derfor bør det alt andet lige være lettere for regeringen at komme Venstre i møde, siger Lars Løkke Rasmussen. 

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer på Facebook statsministeren til at udskrive valg med henvisning til hendes udtalelse i december om, at "denne her rokade skulle gerne være den sidste". 

- Derfor, kære Helle Thorning-Schmidt: Opfyld da dette ene løfte - lad det være blevet den sidste - og lad danskerne afgøre, om der er opbakning til, at du fortsætter som statsminister, skriver Kristian Thulesen Dahl og tilføjer: 

- Jeg tror ikke, du har danskernes opbakning.

DF's formand kalder det for "kaotiske dage på Borgen. SF træder ud af regeringen på grund af regeringstoppens krav om opbakning til aftalen med Goldman Sachs". 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.