Løkkes støtter langer ud efter pressen

Politik

01/06/2014 15:57

Nick Allentoft

Mediedækningen af stormvejret i Venstre er ensidig, lyder kritik. Løkke har stadig mange støtter. Ny kampagne på Facebook skal vende billedet.

- Lars Løkke er min formand.

Sådan lyder det klare budskab i en nystartet kampagne på Facebook med den lige så klare undertitel: "Pressen dækker kun de negative synspunkter. Nu vil vi også høres."

Kampagnen, der blev skudt i gang lørdag, kommer, efter at Venstres formand hen over weekenden har set sine partifæller i adskillige kommuner kræve hans afgang efter de mange skriverier om hans bilag og tøjforbrug.

Søndag eftermiddag følger knap 1300 Facebook-brugere kampagnen, heriblandt flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe. Eksempelvis skriver Venstres Søren Pind:

- Lars er ikke født med en guldske i munden. Tværtom har det danske velfærdssamfund og ham selv gjort ham til det, han er: Den bedste tænker i forhold til at forandre og forankre Danmark, som han kender til hudløshed.

Medlem af Albertslund Kommunalbestyrelse for Venstre Brian Palmund skriver:

- Når formanden kæmper med en usynlig modstander, båret af en blodtørstig presse, så rykker man sammen i bussen.

I løbet af weekenden har en række kommunale partiforeninger desuden slået fast, at de fortsat ønsker Lars Løkke Rasmussen på formandsposten.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis gælder det blandt andet Allerød i Nordsjælland, mens TV/Midt-Vest oplyser, at Venstre i Skive har givet Løkke "en forsigtig tillidserklæring".

Samtidig står otte ud af 10 Venstre-foreninger på Fyn ifølge TV2/Fyn fortsat bag Lars Løkke Rasmussen.

Utilfredsheden med Løkke har tilsyneladende heller ikke fået fat i Venstres folketingsgruppe, hvor Birthe Rønn Hornbech som den eneste har sagt, at hun overvejer at forlade Venstre, hvis Løkke fortsætter som formand.

Lars Løkke Rasmussens fremtid afhænger i høj grad af tirsdagens møde i hovedbestyrelsen, hvor den tilspidsede situation i Venstre er på dagsordenen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce