Borgmesterposten i Dragør går nu til Peter Læssøe (Liste T).

Lokalliste snupper borgmesterposten i Dragør fra S

Politik

25/11/2013 09:34

Freja Eriksen

Medlem af De Konservative springer fra aftale og giver borgmesterposten til Peter Læssøe fra en lokalliste. Stadig uro i Lolland, Syddjurs og Ringkøbing-Skjern.

Spillet om borgmesterposterne i landets 98 kommuner er endnu ikke slut. En ny konstitueringsaftale betyder, at Allan Holst (S) må sige farvel til borgmesterposten i Dragør, der i stedet går til Tværpolitisk Forening (Liste T).

Allan Holst har han haft borgmesterposten siden 2006 i den lille amagerkanske kommune. Men den går nu i stedet til Peter Læssøe (Liste T).

Det er De Konservatives Asger Larsen, der ikke vil være med til den aftale mellem S, DF og K, som blev indgået på valgnatten.

- Vi synes, at den konstitueringsaftale, som er indgået mellem Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative virker ulogisk set i forhold til de seneste fire år i kommunalbestyrelsen.

- I valgkampen har det været meget afvigende synspunkter, som parterne har haft, siger Peter Læssøe til Ritzau.

Aftalen er indgået mellem Liste T, Venstre, Amagerlisten og Asger Larsen, der får posten som viceborgmester.

Tværpolitisk Forening blev efter valget det største parti med 22,4 procent af stemmerne, mens Socialdemokratiet som det næststørste oplevede en tilbagegang på 3,8 procentpoint, således at partiet fik 18,6 procent af stemmerne.

På valgnatten i Dragør blev konstitueringsaftalen oprindeligt indgået mellem Socialdemokraterne, De Konservative og Dansk Folkeparti - men uden Asger Larsens medvirken, siger han selv.

I en skriftlig kommentar skriver Asger Larsen, at han fortsat er konservativ, og at han ingen planer har om at melde sig ud af partiet. Men han vil ikke samarbejde med Morten Dreyer fra Dansk Folkeparti.

- Jeg ønsker at kunne se mig selv i spejlet og kan således ikke stå inde for et samarbejde med Morten Dreyer, og jeg kan ikke pege på en socialdemokrat som borgmester i den givne situation med afsæt i valgets resultat, som Socialdemokratiet tabte, skriver han.

Han mener, at den nye konstitueringsaftale mellem Liste T, Venstre og Amagerlisten i højere grad lever op til vælgernes forventninger.

Den politisk uro har også præget andre kommuner efter valget, hvor den nyvalgte konservative borgmester på Lolland er blevet kuppet af S i løbet af weekenden, mens der også fortsat er uro om aftalerne i blandt andet Allerød, Ringkøbing-Skjern og Syddjurs.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce