Borgmesterposten i Dragør går nu til Peter Læssøe (Liste T).
Borgmesterposten i Dragør går nu til Peter Læssøe (Liste T).

Lokalliste snupper borgmesterposten i Dragør fra S

Politik

25/11/13 8:34

Freja Eriksen

Medlem af De Konservative springer fra aftale og giver borgmesterposten til Peter Læssøe fra en lokalliste. Stadig uro i Lolland, Syddjurs og Ringkøbing-Skjern.

Spillet om borgmesterposterne i landets 98 kommuner er endnu ikke slut. En ny konstitueringsaftale betyder, at Allan Holst (S) må sige farvel til borgmesterposten i Dragør, der i stedet går til Tværpolitisk Forening (Liste T).

Allan Holst har han haft borgmesterposten siden 2006 i den lille amagerkanske kommune. Men den går nu i stedet til Peter Læssøe (Liste T).

Det er De Konservatives Asger Larsen, der ikke vil være med til den aftale mellem S, DF og K, som blev indgået på valgnatten.

- Vi synes, at den konstitueringsaftale, som er indgået mellem Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative virker ulogisk set i forhold til de seneste fire år i kommunalbestyrelsen.

- I valgkampen har det været meget afvigende synspunkter, som parterne har haft, siger Peter Læssøe til Ritzau.

Aftalen er indgået mellem Liste T, Venstre, Amagerlisten og Asger Larsen, der får posten som viceborgmester.

Tværpolitisk Forening blev efter valget det største parti med 22,4 procent af stemmerne, mens Socialdemokratiet som det næststørste oplevede en tilbagegang på 3,8 procentpoint, således at partiet fik 18,6 procent af stemmerne.

På valgnatten i Dragør blev konstitueringsaftalen oprindeligt indgået mellem Socialdemokraterne, De Konservative og Dansk Folkeparti - men uden Asger Larsens medvirken, siger han selv.

I en skriftlig kommentar skriver Asger Larsen, at han fortsat er konservativ, og at han ingen planer har om at melde sig ud af partiet. Men han vil ikke samarbejde med Morten Dreyer fra Dansk Folkeparti.

- Jeg ønsker at kunne se mig selv i spejlet og kan således ikke stå inde for et samarbejde med Morten Dreyer, og jeg kan ikke pege på en socialdemokrat som borgmester i den givne situation med afsæt i valgets resultat, som Socialdemokratiet tabte, skriver han.

Han mener, at den nye konstitueringsaftale mellem Liste T, Venstre og Amagerlisten i højere grad lever op til vælgernes forventninger.

Den politisk uro har også præget andre kommuner efter valget, hvor den nyvalgte konservative borgmester på Lolland er blevet kuppet af S i løbet af weekenden, mens der også fortsat er uro om aftalerne i blandt andet Allerød, Ringkøbing-Skjern og Syddjurs.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.