Måling: Venstre i knæ - blåt flertal er væk

Politik

02/6/14 12:32

Suleman Haider

Ny måling fra Megafon viser, at Venstre er helt nede på 14,5 procent af stemmerne. Det blå flertal er væk.

Vælgerne flygter i hidtil uset hast fra Venstre. 

Ifølge en ny måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV2, vil blot 14,5 procent af danskerne sætte krydset ved Lars Løkke Rasmussens parti, hvis der var valg i morgen. 

Det er den laveste opbakning, Megafon nogensinde har målt Venstre til. Samtidig er Lars Løkke Rasmussens "livsforsikring" - udsigten til, at blå blok vil vinde næste valg - også væk, hvis man skal tro målingen.

Læs også: Løkkes støtter langer ud efter preseen

Den viser, at vælgerne nu rykker over midten i en grad, så det blå flertal blandt vælgerne er væk. Mandatfordelingen er nu ifølge målingen 90 til rød blok og 85 mandater til blå blok.

Målingen kommer efter en weekend, hvor de lokale venstrefolk i flere kommuner især i Jylland er stået åbent frem med budskabet om, at de ikke længere støtter Lars Løkke Rasmussen som formand.

I Venstre-toppen og baglandet vil man formentlig også se med stor bekymring på, at målingen samtidig gør Socialdemokraterne til det suverænt største parti på Christiansborg.

Læs også: Dobbeltmoral truer Løkkes politiske liv

Selvom Helle Thorning-Schmidt har kæmpet med kritik for løftebrud og kontante reformer, så er Socialdemokraterne i målingen over valgresultatet fra 2011. 25,1 procent ville sætte krydset ved liste A, hvis der var valg i morgen.

Den opsigtvækkende måling kommer efter flere uger med krise og massiv intern kritik i Venstre, efter at det er kommet frem, at partiet har afholdt udgifter for Lars Løkke Rasmussen til flybilletter til familien og for tøj og rengøring efter rygning på hotelværelser. 

Læs også: 76 af Løkkes tillidsfolk anbefaler Løkke at gå af

Sagerne har fået en lang række af Venstres kommuneforeninger til de seneste dage at trække støtten til Lars Løkke. Tirsdag samles Venstres hovedbestyrelse i Odense for at drøfte partiets krise.

Forud for mødet har Venstre i Viborg indstillet til, at hovedbestyrelsen indkalder til et ekstraordinært landsmøde, så der kan vælges en ny formand.

Det kræver dog opbakning fra en tredjedel af medlemmerne i hovedbestyrelsen, og det er indtil videre uvist, om så mange vil stille sig bag ønsket fra Venstre i Viborg.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.