Markant leder fra Nørrebro-skole går på pension

25/1/13 8:38

Ritzau

Rådmandsgade Skole skal ud at finde en ny skoleleder. Skolens respekterede leder Lise Egholm går på pension. En af landets mest markante og respekterede skoleledere Lise Egholm fra Rådmandsgade Skole på Nørrebro i København har besluttet at gå på pension fra 1. marts.

Det ventes mange elever, lærere og forældre at blive kede af, for hun er elsket på sin skole.

Torsdag fik forældre og lærere besked af Lise Egholm, der har ledet skolen siden 1995, skriver netavisen 2200N.dk.

Den 64-årige Lise Egholm har stået i spidsen for Rådmandsgade Skole i 18 år, og hun er kendt for at have sine meningers mod, når det gælder, hvordan man bedst styrer en skole, der har elever fra mange forskellige baggrunde både kulturelt og socialt.

Flere end tre ud af fire af skolens elever er tosprogede, og det er netop hendes arbejde med at give de tosprogede elever - også dem med knap så mange ressourcer - en udbytterig og lærerig skolegang, der i 2011 skaffede hende prisen som Årets Leder.

Skolens forældre er aldrig i tvivl om Lise Egholms meninger og holdninger, og forældrene får i meget klare vendinger besked om, at forældremøder ikke er "tilbud", men møder med mødepligt.

Lise Egholm er ikke bange for at sige "skal" i stedet for det typisk danske "må" eller "bør", og hun har indført "åben skole" for forældre hver anden tirsdag.

Det er med Egholms ord en slags forældreopdragelse, hvor der bliver talt lige ud om tingene, for det er ikke nok kun at nurse, der skal også piskes, altså skubbes.

Hvem, der skal afløse Lise Egholm som skoleleder, vides endnu ikke.
Lise Egholm er uddannet fra Blaagaard Seminarium i 1971. Fra 1991 til 1995 var hun viceinspektør på Hellig Kors Skole på Nørrebro.
Hun har i 2012 udgivet bogen "Fordi du skal - kærlige spark fra skolelederen".

Hun har været gift med Anders Weber Egholm i 40 år og har fire voksne børn.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce