Medlem af SF's landsledelse siger farvel

Politik

03/2/14 1:42

Freja Eriksen

SF mister en fremtrædende skikkelse fra baglandet. Leon Rix Iversen, medlem af landsledelsen, melder sig ud.

Splittelsen i SF får endnu en af personerne i ledelsen til at smide håndklædet i ringen og melde sig ud af partiet.

Leon Rix Iversen, der er medlem af SF's landsledelse og tidligere formand for SF Aarhus, melder sig ud af partiet, meddeler han på Facebook.

- Jeg har truffet en stor beslutning og melder mig ud af SF. Selvom beslutningen er min egen, er det selvfølgelig lidt trist. De sidste mange år med hårdt arbejde har budt på store oplevelser, stolthed over resultater og mange gode venskaber, skriver han.

Som medlem af landsledelsen var Leon Rix Iversen blandt deltagerne i det dramatiske møde onsdag aften, hvor SF-formand Annette Vilhelmsen rent faktisk fik et smalt flertal bag sin beslutning om at støtte Dong-aftalen.

Det vakte dog så stor vrede blandt nogle SF'ere, at det endte med Vilhelmsens afgang og SF's udtræden af regeringen.

Og de sidste dages kaos og åbenlyse splittelse i partiet har haft stor betydning for, at Leon Rix Iversen nu melder sig ud af SF.

- Hvad jeg har vidst i et stykke tid, er blevet meget tydeligt: At der i SF eksisterer markant forskellige visioner for, hvad partiet skal, og hvordan man skal arbejde. Der er med andre ord nogle, der vil noget helt andet end mig, skriver han

Leon Rix Iversen understreger, at han ikke vil smække med døren, og at han ikke melder sig ind i et andet parti.

Af andre prominente profiler, som har forladt SF i de seneste dage, kan nævnes tidligere sundhedsminister Astrid Krag, som er blevet socialdemokrat, og tidligere miljøminister Ida Auken, der har meldt sig ind hos De Radikale.

Samtidig har Vilhelmsen meldt sin afgang som SF-formand, ligesom de to næstformænd, Peter Westermann og Mette Touborg, også fratræder deres poster ved et ekstraordinært landsmøde i begyndelsen af marts.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.