Metroen om kritik: Vi har 55 millioner glade passagerer

Infrastruktur

08/01/2014 13:22

Ifølge Metroselskabet er Produktivitetskommissionen for enøjet i sin beskrivelse af metroen som "urentabel".

Metroselskabet går i rette med Produktivitetskommissionen, der i sin længe ventede rapport om den danske infrastruktur stempler de københavnske metrobyggerier som "urentable".

- Produktivitetskommissionen har fremlagt en rapport, som vi ser frem til at læse. Det er dog vigtigt at understrege, at rapporten kun ser på produktivitet, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

- Normalt ville man jo se på hele afkastet af investeringen: Byudvikling og vækst, tiltrækning af erhvervsliv og ejendomspriser. Alle disse aspekter har kæmpestor værdi både for den enkelte borger og for samfundet som helhed, siger han.

Kommissionen skriver i sin 128 sider lange analyserapport, at "størstedelen af letbaneprojekterne og alle metroprojekterne er urentable".

- Når ingen af projekterne er samfundsøkonomisk rentable, skyldes det, at metroprojekter er dyre at anlægge, fordi de primært kører i borede tunneler, konkluderer kommissionen.

Men det er for snæver en betragtning, mener Metroselskabet:

- Alle, der bevæger sig rundt i København, kan jo se, hvilken gevinst metroen og anden højklasset transport har været for hovedstadsområdet, siger han.

- Vi ved, at det har afgørende betydning både for virksomheder og borgere, hvor langt der er til nærmeste metrostation. Jeg tror ikke, at vores 55 millioner årlige passagerer ser metroen som en håbløs investering, siger Henrik Plougmann Olsen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce