Miljøøkonomisk Råd: Klimapolitik skader Danmark

Bæredygtighed

20/2/14 9:24

Danmarks klimaambitioner er så høje, at de er skadelige for landet, vurderer Det Miljøøkonomiske Råd.

De danske ambitioner om at være så grøn og klimavenlig som mulig, går både ud over konkurrenceevnen og beskæftigelsen - og så reducerer det velstanden og giver forbrugerne for høje elpriser.

Sådan lyder den opsigtvækkende konklusion fra Det Miljøøkonomiske Råd, som i næste uge fremlægger en række konkrete anbefalinger for regeringen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

- Danmark har valgt at føre en energipolitik, der er mere ambitiøs, end hvad der følger af vores forpligtelser over for EU, skriver rådet ifølge Jyllands-Posten, som har læst rapporten på forhånd.

Budskabet er klart: Et niveau svarende til de øvrige EU-lande ville være at foretrække, fordi de danske ambitioner har taget overhånd og i for stor grad svækker økonomien.

Og det er ikke småjusteringer, rådet efterspørger.

Blandt de mange forslag er blandt andet et ønske om at stoppe udbredelsen af vedvarende energi.

For at reducere anvendelsen af vedvarende energi foreslår Miljøøkonomisk Råd helt konkret, at de to havmølleparker Horns Rev 3 og Kriegers Flak bliver taget op til genovervejelse.

Ifølge rådets beregninger vil det kunne reducere andelen af vedvarende energi fra 35 procent til 33 procent.

Et andet forslag lyder på at lukke ned for yderligere støtte til vedvarende energi i elproduktionen. Det vil angiveligt spare danske virksomheder og husholdninger for 3,5 milliarder kroner og skabe 5000 job i løbet af de næste to-tre år, lyder vurderingen.

Det Miljøøkonomiske Råd består blandt andet af en række departementschefer, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Forbrugerrådet. Rådet har til opgave at belyse samspillet mellem økonomi og miljø samt effektiviteten i miljøsatsningen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.