Minister: Økonomien har taget hul på en højkonjunktur

Velfærd

28/5/18 9:02

Freja Eriksen

Dansk økonomi ventes at vokse 1,9 procent i år og 1,7 procent næste år, fremgår det af Økonomisk Redegørelse.

Danmark er ikke længere kun på vej ind i en højkonjunktur. Vi står midt i den. Det står klart i regeringens prognose over dansk økonomi - Økonomisk Redegørelse.

- Foråret er kommet til Danmark, og økonomien har taget hul på en højkonjunktur, fastslår økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i prognosen.

Hidtil har regeringen talt om, at økonomien var på vej ind i en højkonjunktur. 

Men nu bekræfter Simon Emil Ammitzbøll-Bille, hvad økonomer fra blandt andet Nationalbanken allerede har slået fast: Der er ikke længere tale om en økonomi i opsving efter en økonomisk krise. Men derimod en økonomi, der buldrer derudaf.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

- Flere end nogensinde er i job, arbejdsstyrken har sat rekord, og velstanden har aldrig været større, skriver regeringen.

For den almindelige danske lønmodtager er det en god nyhed, at der er højkonjunktur i Danmark, forklarer Handelsbankens cheføkonom, Jes Asmussen.

- Men det er den fase af opsvinget, hvor man begynder at se mangel på arbejdskraft, stigende lønninger og stigende inflation, siger Jes Asmussen.

- Efter en højkonjunktur kommer der en afmatning. Men man kan ikke sætte en decideret tidsramme på, hvornår det sker.

Regeringen vurderer, at dansk økonomi er godt rustet til, at højkonjunkturen kan fortsætte. 

- Der er i god tid gennemført reformer, som øger arbejdsudbuddet, og i de kommende år vil reformerne bidrage til at øge arbejdsstyrken yderligere, står der i Økonomisk Redegørelse.

Dansk økonomi voksede 2,2 procent i 2017 og ventes at vokse 1,9 procent i år, korrigeret for en større enkeltstående betaling for et patent, der blev indregnet i bruttonationalproduktet sidste år.

Næste år ventes væksten at blive 1,7 procent.

Når væksten gradvist ventes at tage af i tempo, skyldes det en mere udbredt mangel på arbejdskraft, skriver regeringen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.