Minister til ledige: Udnyt tiden til at blive dygtigere

Politik

02/6/14 9:48

Suleman Haider

Ledige skal dygtiggøre sig, mens de venter på, at virksomhederne kommer i gang med at ansætte, siger minister.

Det er en rigtig god nyhed, at ledigheden fortsatte med at falde i april, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Og mens ledigheden falder, og beskæftigelsen stiger, er det vigtigt, at de ledige holder fokus på, hvordan de bedst sikrer sig et job, når det gryende opsving for alvor får virksomhederne til at ansætte nye folk. Mette Frederiksens bud lyder, at det sker gennem uddannelse.

- Nu har vi set en faldende tendens gennem længere tid, og der er grund til at glæde sig over, at det går den rigtige vej på det danske arbejdsmarked, siger Mette Frederiksen.

- Der er samtidig udsigt til, at beskæftigelsen forsætter med at stige. Derfor er det vigtigt, at arbejdsløse danskere får brugt tiden i ledighedskøen rigtigt og dygtiggør sig, så de har bedre forudsætninger for at være klar, så snart virksomhederne er parate til at ansætte, siger hun.

I april faldt ledigheden med 3500 personer til i alt 131.600. Dermed er der 5,0 procent ledige, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ledigheden har været svagt aftagende siden sommeren 2012.

Mette Frederiksen fremhæver, at regeringens udspil til en beskæftigelsesindsats vil tilbyde reel uddannelse til arbejdsløse i stedet for aktivering, der hverken giver kompetencer eller er rettet mod konkrete job.

- Vi vil give arbejdsløse bedre forudsætninger for at få del i en forbedring af dansk økonomi, siger hun.

- Vi ved, at arbejdsmarkedet efterspørger kvalifikationer. Derfor vil vi bruge en halv milliard kroner ekstra hvert år på mere målrettet uddannelse til ufaglærte og faglærte med forældede kompetencer, tilføjer ministeren.

Læs også: Økonomer er enige: Ledigheden vil falde i år 

Regeringen fremlagde sit bud på en beskæftigelsesreform 30. april. i år. 

Udspillet giver blandt andet arbejdsløse over 30 år, som enten er ufaglærte eller har en forældet uddannelse, mulighed for at tage en uddannelse i en periode på to år.

De ledige får 80 procent af dagpengesatsen med mulighed for at låne op til den hidtidige dagpengesats til at tage uddannelsen i den toårige periode.

Inden reformen kan træde i kraft, skal den forhandles på plads med de partier, der stod bag arbejdsmarkedsforliget fra 2002. Det vil sige Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

 

Annonce