Minister undsiger dagpengereform

Politik

26/12/2013 11:38

Nick Allentoft

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fastslår, at indfasningen af dagpengereformen har været forkert.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kritiserer nu i Politiken skarpt resultaterne af den dagpengereform, som hun har haft ansvaret for at gennemføre. 

Næsten 34.000 ledige er smidt ud af dagpengesystemet i 2013, efter at dagpengeperioden er blevet forkortet fra fire til to år med virkning fra i år.

- Jeg mener ikke, at man kan være tilfreds, når så mange mennesker mister deres dagpengeret, siger Mette Frederiksen til Politiken og påpeger, at Socialdemokraterne ikke var en del af det flertal i Folketinget, som vedtog dagpengereformen:

- Det står klart her ved udgangen af 2013, at den tidligere regering valgte en helt forkert indfasning af dagpengereformen. Det er jo det, man ser, når så mange mennesker har mistet deres dagpengeret og ikke er kommet i arbejde.

Regeringens dagpengereform ramte de ledige meget hårdere end forventet i 2013. Da dagpengeforringelserne oprindelig blev præsenteret, var prognosen, at mellem 2000 og 4000 ville miste deres dagpengeret om året. Men nu blev tallet altså omkring ti gange større.

Desuden viser tallene, at cirka 4500 af de 34.000 heller ikke får kontanthjælp, så de står uden en krone i indtægt.

Direktør Verner Sand Kirk fra arbejdsløshedskassernes organisation, AK-Samvirke, siger til Politiken, at dagpengereformen får store konsekvenser for alle:

- Hvis det fortsætter, vil antallet af kontanthjælpsledige overstige antallet af dagpengeledige i løbet af et overskueligt antal år. 

- Det har som konsekvens, at vores dagpengesystem bliver transformeret fra at være en rimelig universelt dækkende forsikringsordning for alle grupper til en mere eksklusiv ordning for de stærke på arbejdsmarkedet, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce