Minister vil ændre greencard-regler

Politik

20/1/14 10:57

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil fastholde den kritiserede greencard-ordning, men den skal ændres.

Danmark har brug for at kunne tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft, og derfor er det vigtigt at bevare greencard-ordningen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Men ordningen har visse vanskeligheder, og derfor skal reglerne ændres i løbet af foråret.

- Vi i gang med at se på alle de regler, vi har for international rekruttering. Det giver ingen mening at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet for at lade dem havne i ufaglærte job, siger ministeren.

Hun understreger, at ingen i Danmark bør arbejde så mange timer, og at ingen bør arbejde til så lav en løn, som det blev vist i DR søndag aften.

- De forhold er helt uacceptable, uanset om det er dansk eller udenlandsk arbejdskraft, siger Mette Frederiksen.

Også Dansk Industri (DI) bakker op om ordningen, men siger, at den ikke fungerer efter hensigten.

- Det er problematisk, at folk på ordningen får lavtlønsjob. Det var ikke det, der var meningen, da ordningen blev indført i 2008, siger Claus Aastrup Seidelin, arbejdsmarkedskonsulent i DI.

Han foreslår at skrue ordningen sådan sammen, at udlændinge med efterspurgte kompetencer får flere point end dem med fagområder, hvor efterspørgslen ikke er så akut.

Ifølge DR Nyheder har over 80 procent af de 149 greencard-indehavere, som mediet har haft kontakt med via en Facebook-gruppe, arbejdet ufaglært - hovedsageligt i kiosker, restauranter eller rengøringsselskaber.

Det er ikke første gang, ordningen kritiseres. I 2012 viste en kandidatafhandling fra Roskilde Universitet (RUC), at syv ud af 10 indehavere af et greencard enten var ledige eller arbejdede som ufaglærte.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.