Lægeforeningens formand foreslår en gennemgang af de lægeetiske regler efter flere uheldige sager.
Lægeforeningens formand foreslår en gennemgang af de lægeetiske regler efter flere uheldige sager.

Møgsager om fusk og svindel undergraver patienttillid

Velfærd

11/4/14 8:06

Formanden for Lægeforeningen foreslår et serviceeftersyn af de lægeetiske regler efter mistanke om misbrug.

Når læger kvajer sig eller beskyldes for fusk og svindel, går det ud over alle læger og især forholdet til patienterne.

Med afsæt i konkrete sager - blandt andet politianmeldelse af flere læger på Rigshospitalet på mistanke om svindel med forskningsmidler - vil Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, fredag på foreningens årsmøde advare sine fagfæller, skriver Jyllands-Posten.

- Patienternes tillid er udfordret, fordi de hører og læser om den slags sager, hvor læger er involveret. Det er meget uheldigt, fordi vi som læger er afhængige af, at patienterne i fuld tillid åbner sig for os, siger han.

Mads Koch Hansen understreger, at han med sin udmelding ikke tager stilling i de konkrete sager.

Men som en konsekvens af debatten foreslår han et serviceeftersyn af de lægeetiske regler. Efter de nuværende regler bedømmer læger andre lægers kritisable adfærd. En uvildig dommer for bordenden vil øge troværdigheden, mener han.

Lars Engberg, formand for Danske Patienter, er ikke i tvivl om, at patienterne lader sig påvirke af sager, hvor læger er uheldigt involveret.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) beklager eksemplerne.

Senest har Rigshospitalet politianmeldt professor, overlæge, dr.med. Daniel Steinbrüchel.

Dermed er foreløbig fire overlæger fra hospitalets skandaleramte hjertecenter hjemsendt og politianmeldt som følge af Jyllands-Postens afsløringer af deres brug af forskningsmidler.

Den 61-årige kirurg blev hjemsendt torsdag efter afsløring af, at han har brugt 70.000 kroner af sine forskningsmidler til at købe malerier, officielt til kontoret på Rigshospitalet, der dog i stedet blev leveret til hans private adresse.

Det kom også frem, at han havde købt Montana-reoler, et Piet Hein-bord og en lysekrone, som heller ikke kom op at hænge på kontoret, for forskningsmidler. Udgifterne løb i alt op i 200.000 kroner.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.