Morten Helveg Petersen på vej mod politisk comeback

05/4/13 8:34

Ritzau

Morten Helveg overvejer kandidatur til EU-Parlamentet for De Radikale. Han får støtte af Margrethe Vestager.

Tidligere folketingsmedlem for De Radikale Morten Helveg Petersen overvejer en opfordring om at stille op til Europaparlamentet ved det kommende valg i 2014.
- Har fået opfordring til at stille op til Europa Parlamentet og det er jeg glad for. Jeg overvejer opfordringen - med positivt fortegn :-), skriver han på Twitter.
De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, er straks klar med en støtteerklæring til Morten Helveg Petersen, som ellers tidligere har udfordret Vestagers linje som partileder.

- Glad for at Morten Helveg overvejer endnu en omgang med politik - denne gang europæisk. Han vil være en stærk kandidat for RV, skriver Vestager i en Twitter-besked.
Morten Helveg Petersen var medlem af Folketinget for De Radikale fra 1998 til sommeren 2009, hvor han trak sig fra dansk politik efter en række uoverensstemmelser med den radikale ledelse med Margrethe Vestager i spidsen.
Blandt andet tabte Morten Helveg et kampvalg om at blive næstformand i den radikale folketingsgruppe til den nuværende uddannelsesminister, Morten Østergaard, der ses som Vestagers nærmeste allierede.
Morten Helveg Petersen forlod i 2009 politik for at blive administrerende direktør i Foreningen af Danske Interaktive Medier. Efter en fusion har han i dag en titel som viceadministrerende direktør i brancheforeningen Danske Medier.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce