Morten Helveg Petersen på vej mod politisk comeback

05/4/13 8:34

Ritzau

Morten Helveg overvejer kandidatur til EU-Parlamentet for De Radikale. Han får støtte af Margrethe Vestager.

Tidligere folketingsmedlem for De Radikale Morten Helveg Petersen overvejer en opfordring om at stille op til Europaparlamentet ved det kommende valg i 2014.
- Har fået opfordring til at stille op til Europa Parlamentet og det er jeg glad for. Jeg overvejer opfordringen - med positivt fortegn :-), skriver han på Twitter.
De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, er straks klar med en støtteerklæring til Morten Helveg Petersen, som ellers tidligere har udfordret Vestagers linje som partileder.

- Glad for at Morten Helveg overvejer endnu en omgang med politik - denne gang europæisk. Han vil være en stærk kandidat for RV, skriver Vestager i en Twitter-besked.
Morten Helveg Petersen var medlem af Folketinget for De Radikale fra 1998 til sommeren 2009, hvor han trak sig fra dansk politik efter en række uoverensstemmelser med den radikale ledelse med Margrethe Vestager i spidsen.
Blandt andet tabte Morten Helveg et kampvalg om at blive næstformand i den radikale folketingsgruppe til den nuværende uddannelsesminister, Morten Østergaard, der ses som Vestagers nærmeste allierede.
Morten Helveg Petersen forlod i 2009 politik for at blive administrerende direktør i Foreningen af Danske Interaktive Medier. Efter en fusion har han i dag en titel som viceadministrerende direktør i brancheforeningen Danske Medier.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.