Novo Nordisk Fonden i gavehumør: Uddeler 288 millioner

Ledelse

04/10/13 9:29

I anledning af 90 året for fremstillingen af den første insulin i Danmark uddeles tre særbevillinger

90 året for fremstillingen af den første insulin i Danmark fejrer Novo Nordisk Fonden med en jubilæumsbevilling på i alt 288 millioner kroner til tre forskellige formål.

88 millioner kroner bevilges til Københavns Kommune til medfinansiering af etableringen af Europaskolen i København. Der etableres på Carlsberg-grunden i Valby og forventes at rumme 900 elever fordelt på 0.-12. klassetrin.

100 millioner koner bevilges til medfinansiering af etableringen af Copenhagen International School i Nordhavn i København. Skolen forventes at rumme 1200 elever fordelt på børnehave samt 0.-12.-klassetrin.

Endelig bevilger Novo Nordisk Fonden 100 millioner kroner til Københavns Universitet. Pengene er øremærket til medfinansiering af et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

Det nye museum samler de fire gamle universitetsmuseer Botanisk Museum, Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have i moderne rammer og vil give nye muligheder for innovativ tværvidenskabelig forskning og formidling af naturvidenskab til børn og voksne.

- Formålet med fondens støtte til etablering af Europaskolen i København og Copenhagen International School i Nordhavn er at gøre det nemmere at tiltrække internationale arbejdstagere, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Fonden ønsker at understøtte, at børn og unge kan få en international uddannelse med fokus på naturvidenskab på højt niveau.

- Med støtten til Statens Naturhistoriske Museum samt de to skoler ønsker Novo Nordisk Fonden endvidere at styrke forskningens fødekæde ved at medvirke til, at interesse for og viden om naturvidenskab stimuleres og øges, siger Steen Scheibye.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.