Nu får flere steder i Danmark mere præcise adresser

Infrastruktur

05/05/2014 10:26

Nick Allentoft

Fra denne måned begynder landets kommuner arbejdet med at få lavet mere præcise adresser rundt i landet. Kolonihaver, vindmøller, feriecentre og transformerstationer bliver adressekendte i fremtiden.

Det er snart slut med, at ambulancer, politibiler og brandbiler ikke kan finde hurtigt frem til ulykker, fordi der mangler helt præcise adresser ved blandt andet kolonihaver, storcentre, hospitaler og i store industriområder.

Det er resultatet af en aftale, som blev indgået mellem KL og regeringen tilbage i slutningen af 2012, og som fra denne måned bliver rullet ud rundt omkring i landet.

- For ambulancer, brandbiler og politi kan få minutters forsinkelse afgøre liv og død, og derfor er det afgørende, at de kan finde frem til den rigtige adresse, når det brænder på, siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, i en pressemeddelelse. 

Derudover venter Carsten Hansen, at der vil være en økonomisk gevinst til erhvervslivet, fordi mere præcise adresser gør det nemmere for kunderne at finde frem, mens virksomhederne får lettere ved at planlægge deres kørsel.

- De nye adresser er en stor økonomisk gevinst – både for den enkelte og for samfundet som helhed. Alene inden for det offentlige forventer vi at kunne spare over 100 millioner om året, siger Carsten Hansen, i en pressemeddelelse.

Fra denne måned begynder kommunerne at tage kontakt til borgere, der skal have en ny adresse. Det gælder personer, som bor i kolonihaver, feriecentre eller såkaldte uformelle boligområder.

Efter sommerferien vil arbejdet med nye adresser gå i gang ved erhvervsejendomme, der har flere virksomheder samt flere offentlige, private, statslige og regional institutioner samt havneområder og husbåde. 

Sidst på året vil tekniske anlæg uden adresser, såsom vindmøller og transformerstationer, også få nye adresser.

Arbejdet ventes at være færdigt i 2015. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce