Nu kommer der kommunalvalg på McDonalds-menuen

Politik

18/10/2013 12:36

McDonalds-restauranter hives nu ind i kampen for at få flere til at stemme ved kommunalvalget.

Burger, pomfritter og kommunalvalg. Frem til 19. november, når kommunalvalget løber af stablen, vil kunder på danske McDonalds-restauranter få serveret en gratis omgang lokalpolitik ved siden af maden.

Det oplyser McDonalds Danmark, der har indgået et utraditionelt samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL), Danske Regioner, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Økonomi- og Indenrigsministeriet for at få flere til at stemme til valget.

- Vi har rigtig mange gæster i alle aldre, men har også mange unge blandt vores gæster, og samtidig er vi en af Danmarks største arbejdspladser for unge, så for os er det oplagt at gå med i kampagnen, siger direktør i McDonalds Danmark, Stephen Shillington, og tilføjer:

- Vi bliver både glade og stolte, hvis vi kan bidrage til, at flere danskere vælger at bruge deres stemme.

Omkring 160.000 danskere besøger hver dag McDonalds i én af de 87 restauranter rundt om i landet.

Med kampagnen ønsker parterne at sende et klart budskab: Husk at stemme, ellers er der andre, der bestemmer for dig.

Og kampagnen bliver til at få øje på, lyder det. McDonalds vil integrere kampagnen i udsmykningen af alle restauranter op til valget.

Derudover vil udvalgte restauranter holde lokale valgarrangementer, og enkelte restauranter vil være stoppested for kommunernes mobile valgsteder.

Både hos KL og Danske Regioner glæder man sig over at have fået McDonalds med om bord på kampagnen, der er en del af den landsdækkende "Tænk dig om før du ikke stemmer"-kampagne.

- Vi er gået ind i samarbejdet, fordi vi tror på, at vi kan nå ud til en stor gruppe vælgere. Samtidig ligger det her initiativ i fin forlængelse af den samlede kampagne, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner.

Ved kommunalvalget i 2009 var den samlede stemmeprocent på blot 65,8 procent. Det laveste niveau i 35 år.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce