Ny aftale om fleksjob strammer kravene

Velfærd

20/03/2014 14:11

Nick Allentoft

Ordningen med fleksjobbonus fortsætter fra 1. maj, men i en strammere udgave. SF og EL er glade for aftalen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), SF og Enhedslisten har torsdag aftalt at ændre fleksjobordningen.

Kravene til fleksjobbene strammes med aftalen.

Aftalen betyder, at en fleksmedarbejder skal være ansat i ni måneder i stedet for seks måneder, før virksomheden kan få fleksjobbonus.

Bonusbeløbet sættes ned fra 25.000 kroner til 20.000 kroner. Offentlige virksomheder kan ikke længere søge fleksjobbonus, og ordningen målrettes private virksomheder og foreninger.

Regeringens ambition er, at flere mennesker med en lille arbejdsevne kommer i job, og at færre havner på førtidspension.

- Det er afgørende, at dem, der kan, også får en mulighed for at få en mere fast tilknytning til arbejdsmarkedet - også selv om det kun er få timer om ugen, siger beskæftigelsesministeren.

- Derfor er jeg glad for, at vi er blevet enige om at målrette ordningen om fleksjobbonus, så vi fortsat understøtter etableringen af de små fleksjob, og vi samtidig sikrer, at puljen til fleksjobbonus rækker længere.

Også SF og Enhedslisten er tilfredse med aftalen.

- Der er stadig alt for mange arbejdsløse fleksjobbere. SF håber derfor, at fleksjobbonussen igen vil medvirke til at skaffe flere fleksjobbere i arbejde, når ordningen genoptages fra 1. maj, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen.

- Vi er glade for, at fleksjobbonussen nu i højere grad kan understøtte fastansættelser af mennesker med nedsat arbejdsevne, og at den målrettes private virksomheder. I forvejen løfter kommunerne en stor opgave på dette område, siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

Der er med aftalen ikke ændret ved kravet om, at virksomheder skal ansætte personer i fleksjob på 10 timer om ugen eller derunder for at kunne modtage fleksjobbonus.

Aftalen sikrer, at ordningen med fleksjobbonus, som midlertidigt blev stoppet i januar 2014 på grund af meget stor søgning, nu fortsætter, og at der bliver åbnet for nye ansøgninger den 1. maj 2014 efter de nye regler.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce