Ny debatform skal skabe større interesse for Folketinget

Politik

30/9/13 10:52

Spørgetime med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og partiledere bliver en nyskabelse i Folketinget.

Folketinget fornyer sig ved at indføre en spørgetime, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) duellerer med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og oppositionens andre partiledere.

Det oplyser Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), om den ny debatform, som får debut tirsdag 8. oktober. Fremover holdes spørgetimen hver anden tirsdag, når Folketinget mødes.

- Det bliver en anledning til at prøve at forny samtaleformen i Folketinget, siger Mogens Lykketoft, som tror, at det kan skabe en større interesse for, hvad der sker i Folketinget.

Spørgetimen er skabt efter model fra det britiske underhus, hvor premierminister David Cameron jævnligt har såkaldt "question time". Dog må folketingsmedlemmerne ikke huje højlydt, forklarer Mogens Lykketoft.

- Man må ikke råbe som i det britiske underhus. Men det kan godt være, der sidder nogen og ryster på hovedet og løfter armene. Det må de gerne. Jeg forventer i hvert fald et meget stort fremmøde fra Folketinget, siger Mogens Lykketoft.

- Både fordi det er ny form, og fordi partierne har en interesse i at vise, at de interesserer sig for, hvad der foregår. Men også fordi der vil være afstemninger umiddelbart bagefter om tirsdagen, så medlemmerne alligevel skal være her, fortæller Folketingets formand.

Han understreger, at Folketinget vil vurdere spørgetimen og justere formen, hvis det behøves.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.