Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) roser de kommuner, der sætter skatten ned. Foto: Trine Søndergaard

Officielt: 26 kommuner sætter skatten ned

Politik

15/10/2013 10:44

Det samlede kommunale skattetryk falder i 2014 med 150 millioner. Det glæder indenrigsministeren.

Landets 98 kommuner har vedtaget deres budgetter for 2014. 26 af dem har valgt at sætte skatten ned, mens kun fem har valgt at hæve skatten.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) roser de kommuner, der sætter skatten ned, fordi det giver plads til, at andre kan hæve den.

- Det kunne se ud til, at der er blevet reel debat om kommunernes forvaltning og prioritering af skattekronerne. Det er godt, både for landets økonomi og for det lokale demokrati, siger hun i en pressemeddelelse.

De fem kommuner, der hæver skatten, gør det med samlet 198 millioner kroner, mens de 26 kommuner, som sætter skatten ned, giver borgerne besparelser for 348 millioner kroner. Det giver et samlet fald i det kommunale skattetryk på 150 millioner kroner.

- De nye skattetal viser, at kommunerne finder en balance. Det er netop meningen med den selvstændige kommunale skattefastsættelse, at kommunerne indbyrdes skal kunne justere skatterne op og ned, så de samlet set bliver holdt i ro.

- Flere eller færre børnefamilier og ældre borgere eller lokale ønsker til kommunens service kan føre til forskellige lokale behov og ønsker om skatteprocenten, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce