Ombudsmand foreslår ny lov for lærere uden uddannelse

Ledelse

08/09/2015 10:23

Nick Allentoft

Enten følger man loven, eller også bliver den lavet om, lyder det fra Ombudsmanden efter flere historier om lærere uden læreruddannelse.

At folkeskoler ansætter undervisere uden en læreruddannelse, er ikke et sjældent syn, men det er vel at mærke heller ikke i overensstemmelse med folkeskoleloven.

Derfor har Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, opfordret Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling til at udarbejde et lovforslag, så den eksisterende praksis kommer til at stemme overens med loven.

- Jeg har forståelse for folkeskolernes vanskeligheder med at finde uddannet lærerkraft, men grundlæggende er det problematisk, at loven stiller krav til undervisernes uddannelse, som ikke bliver fulgt.

- Enten bør man følge loven, eller også bør man lave den om. Jeg har nu henstillet til ministeriet at tage initiativ til en lovændring, siger Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

Han tager udgangspunkt i en konkret sag, hvor et forældrepar var utilfreds med, at deres søn skulle undervises i fagene matematik og naturfag af en vikar uden læreruddannelse. 

Vikaren skulle desuden have en delt klasselærerfunktion. Forældrene valgte i sidste ende at flytte deres søn fra skolen.

Det fik ombudsmanden til at rejse et generelt spørgsmål om lovgrundlaget for brugen af personer uden læreruddannelse eller anden relevant uddannelse.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce