Overenskomstaftale kørt i hus på transportområdet

Ledelse

26/02/2014 10:00

Dansk Industri og 3F's Transportgruppe er blevet enige om forlængelse af overenskomst. Indhold stadig ukendt.

Dansk Industri og 3F's Transportgruppe er onsdag morgen blevet enige om en fornyelse af fællesoverenskomsten for lagerarbejdere, chauffører og havnearbejdere, oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Forliget er det første af flere overenskomster på transportområdet og omfatter omkring 30.000 medarbejdere.

Forhandlingerne har været lange og seje, og i fredags måtte parterne efter 26 timers uafbrudte forhandlinger holde en pause, inden den resterende del af forhandlingerne kom i mål.

Selve indholdet i den nye overenskomst er endnu ukendt og bliver først præsenteret på et pressemøde i Industriens Hus onsdag klokken 10.30.

Fagforbundene på transportområdet har dog under overenskomstforhandlingerne gjort globaliseringen og udenlandsk arbejdskraft til et tema i tovtrækkeriet om en ny aftale.

Hvad medarbejderne skal have i lønstigning, aftales centralt, da der er tale om normallønsområdet, hvor der efterfølgende ikke forhandles lokalt på virksomhederne.

Omkring 600.000 på det private arbejdsmarked skal have nye overenskomster. På industriens område med 250.000 lønmodtagere er forliget i hus, mens forhandlingerne på finansområdet for ansatte i den finansielle sektor er brudt sammen.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet er gået hver til sit, og Finansforbundet har sendt første strejkevarsel.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce