Partier brugte 18 millioner på kommunalvalg

Politik

21/10/13 9:42

Freja Eriksen

Ved kommunalvalget i 2009 brugte partierne 18,6 millioner kroner i de ti største kommuner, skriver Kommunen.

Partierne skal til lommerne, hvis de vil vinde kommunalvalget 19. november. I 2009 brugte partierne i alt 18.628.292 kroner på politisk arbejde i de ti største kommuner.

Det skriver avisen Kommunen efter aktindsigt.

Ved kommunalvalget i 2009 toppede Københavns Kommune med 6,3 millioner kroner, hvoraf Socialdemokraterne brugte mest. Odense kom på andenpladsen med 3,7 millioner kroner, og De Konservative førte an med 2,2 millioner kroner for at få genvalgt afdøde Jan Boye som borgmester.

Liste C førte også an på Frederiksberg, hvor der blev brugt knap to millioner kroner af alle partier. Mange selskaber, foreninger og privatpersoner støtter partierne ved kommunalvalget.

Det forklarer Helle Nielsen, som formand for LO Fyn og byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Odense.

- Vi støtter gerne de partier, som er i stand til at sætte sig i lønmodtagernes sted og arbejder til glæde og gavn for dem. Også holdt op imod, at vi kan se, hvordan andre partier har rigtig mange midler til at føre valgkamp for, siger hun.

De Konservatives formand i Odense, John Wozny, afviser, at partierne kan købe sig til en sejr.

- Selvfølgelig betyder det noget at have en del penge, men man kan ikke købe sig til en valgsejr. Det er helt sikkert. Det er politikken, der er afgørende, når det gælder, siger han.

Pengene bliver især brugt på annoncer og plakater, oplyser flere kilder til Kommunen. I 2009 blev der ved kommunalvalget givet 1,03 millioner kroner anonymt i de ti største kommuner.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.