Passager-pres: Minister lover nye tog for 1,2 milliarder

Infrastruktur

19/03/2014 09:55

DSB kæmper med overfyldte tog i myldretiden, men der vil inden for kort tid komme flere vogne på skinnerne.

Transportminister Magnus Heunicke (S) lover nu, at DSB inden for få uger er klar med nye tog for 1,2 milliarder kroner til at sætte ind mod de mange overfyldte tog. Det skriver metroxpress.

- De er lige nu ved at forhandle aftalen på plads. DSB støvsuger markedet for tog til at sætte ind på strækninger, hvor problemet er størst, siger han til avisen.

Nogle togstrækninger i myldretiden er så proppede, at der ikke er en siddeplads til alle, og derfor fløjter ministeren nu til kamp mod trængslen.

En rapport fra Transportministeriet viser, at der er flere passagerer end pladser i mere end hvert 10. tog på 13 togstrækninger i myldretiderne morgen og eftermiddag. Især er der store problemer med tog til og fra Aarhus, Odense og København.

Ifølge rapporten bliver problemerne større frem mod 2022. Efterspørgslen bare på Sjælland vil stige med 33 procent, hvilket svarer til 33.000 ekstra togsæder, og antallet af sæder i tog vil falde fra 20.000 til 12.000, hvis intet sker.

DSB erkender, at der vil komme endnu flere passagerer, men er positiv i forhold til fremtiden.

- Det ser ud til, at efterspørgslen bliver endnu større de næste år. Det prøver vi på alle måder at afhjælpe. Næste år planlægger vi eksempelvis, at flere af vores IC4-tog skal køre, siger direktør for DSB Operation Anders Egehus til metroxpress.

Venstre mener, at der skal mere til.

- Derfor kommer vi til at forfølge det her, siger Kristian Pihl-Lorentzen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce