Patienter snydes for erstatning

Velfærd

03/3/14 9:16

Mange patienter snyder sig selv for erstatning eller får utilstrækkelig hjælp af sundhedspersonalet til det

Stadigt flere patienter søger erstatning efter skader fra behandlingen eller alvorlige bivirkninger fra medicin. Alligevel frygter Patientforsikringen, som nu skifter navn til Patienterstatningen, at der fortsat er for mange patienter med alvorlige skader, som ikke får hjælp.

- Der er stadig mørketal i form af alvorlige og dødelige hændelser, som aldrig bliver indberettet til os. Det ses, når vi sammenligner med klagerne til Patientombuddet. Det er ikke givet, at vi ville anerkende alle sagerne, hvis de blev anmeldt til os. Men der er patienter, der ikke får den erstatning, de har krav på, siger formand for Patienterstatningen Poul-Erik Svendsen.

- Vi får flere og flere anmeldelser. Men det er jo også vigtigt, at vi får de rigtige anmeldelser. Bagatelgrænsen i dag på 10.000 kroner for skader kunne for min skyld være højere, hvis vi til gengæld nåede alle dem, der rammes af de rigtig slemme skader med store økonomiske konsekvenser, siger han.

I 2013 kom der næsten 10.000 anmeldelser til Patienterstatningen. Typisk afvises 65-70 procent, fordi skaden ikke berettiger til erstatning.

- Det er forbandet uretfærdigt at blive syg. Men du får kun erstatning, hvis du får en dårligere behandling, end du burde, siger Poul-Erik Svendsen.

Navneskiftet fra Patientforsikringen til Patienterstatning skal tydeliggøre, at det er en chance for erstatning, som alle gratis kan søge.

- Det er et unikt sikkerhedsnet, der giver patienterne mulighed for erstatning, hvis de får en skade i forbindelse med behandling i sundhedsvæsnet og får varige mén eller mister indtægt, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

- Derfor er det vigtigt, at alle danskere ved, at de er omfattet af ordningen, som netop ikke kræver en forsikring, siger han.

Skal mørketallene ned, er det ifølge både Danske Patienter og Patienterstatningen afgørende, at sundhedspersonalet gør endnu mere for at overholde deres pligt til at oplyse om erstatningerne.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.