Pengeskandale i Region Sjælland

Ledelse

27/01/2014 14:02

Freja Eriksen

Region Sjælland har fuldstændig mistet det økonomiske overblik. Forklaringen skal findes i det nye IT-system, der er indkøbt for at lette økonomistyringen og logistikken i regionens afdelinger.

Slukørede medarbejdere i Region Sjælland har på egen krop oplevet en kæmpe skandale udrulle sig, når de skulle tanke benzin på tjenestebilerne: Benzinkontoen var ganske enkelt lukket.

Regninger for 400 millioner kroner fra andre leverandører har heller ikke været betalt, og flere sygehusafdelinger har oplevet at få tilsendt store mængder af materialer, de ikke skulle bruge.

Forklaringerne skal findes i det nye IT-system, der er indkøbt for at lette økonomistyringen og logistikken i regionens afdelinger.

Formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland, Helle Dirksen, er rystet over problemerne med et nyt IT-system, der har medført groteske situationer ude på sygehusene. Nogle sygeplejersker har for eksempel manglet plastre, mens de andre steder har fået tilsendt bjerge af plastre, de ikke har bestilt.

- Det giver utrolige mængder af ekstra arbejde, når man ikke kan finde det, man står og skal bruge. Det er meget frustrende i det daglige arbejde, og tiden går fra patienterne, siger Helle Dirksen hun til DR Sjælland.

Regionsformand Jens Stenbæk siger, at politikerne blev orienteret om kæmpe-problemer med det nye IT-system allerede i efteråret. Men selvom der er sat en hærskare af vikarer ind for at rette op på systemerne, ændrer det ikke på problemerne lige med det samme for Region Sjælland.

- I første omgang koncentrerer vi os om at få betalt vores regninger. Det er meget beklageligt, at virksomheder har fået økonomiske vanskeligheder, fordi vi ikke har betalt. Det er også dybt beklageligt med alt det ekstra arbejde, medarbejderne i hele vores system er blevet udsat for, fastslår Jens Stenbæk til DR Sjælland.

Regionsformanden siger, at først når problemerne er løst, vil Region Sjælland rejse erstatningskrav mod IBM og undersøge, om medarbejdere internt i regionen kunne have handlet anderledes.

- Det er helt klart, at hele vores organisation bliver nødt til at lære af denne højst beklagelige sag. Det må bare ikke ske igen, siger han til DR Sjælland.

Forretningsudvalget får forelagt den højst usædvanlige revisionsrapport i formiddag. Hovedkonklusionen er: Region Sjælland har fuldstændig mistet det økonomiske overblik.

Citat fra DR Sjælland

 

Mest Læste

Annonce