Pia Kjærsgaard kræver svar fra Thulesen om boligydelse

Politik

11/12/2015 13:49

Nick Allentoft

Sagen om beskæringen af pensionisters boligydelse bliver ved med at skabe problemer for Dansk Folkeparti.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), godkender trods protester fra sit eget parti en hasteforespørgsel i sagen om beskæring af pensionisters boligydelse. 

Det skriver eb.dk.

Læs også: Thulesen Dahl svarer igen

Dermed skal DF-formand Kristian Thulesen Dahl onsdag i næste uge forklare sig i sagen, som i denne uge har skabt mange problemer for blå bloks største parti.

Det er efter en anmodning fra Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF - med støtte af De Radikale og Alternativet - at Pia Kjærsgaard har sagt god for hasteforespørgslen. 

Det sker trods protester fra DF, oplyser Socialdemokraternes velfærdsordfører, Magnus Heunicke, til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, det er den helt rigtige beslutning, at Pia Kjærsgaard nu godkender hasteforespørgslen. To femtedele af Folketingets medlemmer havde ingen indsigelser mod, at vi ville have en hasteforespørgsel. 

- Og så er grundloven sådan, at det er op til Folketingets formand. Hun godkender det nu. Og det er vi rigtig glade for, siger Heunicke til Ekstra Bladet.

- Der har været en debat i præsidiet. Og der kan jeg forstå, at både DF selv og Venstre og Konservative sagde nej til hasteforespørgslen. Så synes jeg, det er meget positivt, at Pia Kjærsgaard sætter sit eget parti på plads, så vi får den debat. 

- Også selv om det ikke er opportunt for Thulesen Dahl og Kjærsgaards eget parti, siger han.

Hasteforespørgslen vil blive gennemført som det første punkt på dagsordenen onsdag i næste uge, skriver eb.dk. Herefter begynder 3. behandlingen af finansloven.

Nye beregninger fra Finansministeriet viser, at den del af finanslovsaftalen, som beskærer boligydelsen, vil ramme pensionister med de laveste indkomster.

DF's finansordfører, René Christensen, erkendte tidligere fredag over for Ritzau, at blå bloks største parti ikke kan stemme for finansloven i sin nuværende form. Enten skal den del af aftalen om boligydelsen ændres eller helt fjernes, mener han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce