PLO om aftale: Det var en svær omgang

Ledelse

01/03/2014 10:49

Nick Allentoft

De praktiserende lægers formand Bruno Meldgaard er tilfreds med ny overenskomst, der var en hård nød at knække

Tidligt lørdag morgen lykkes det for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) at blive enige med Danske Regioner om en ny overenskomst, der gælder for de næste tre år.

Aftalen kom i hus efter 36 timers forhandlinger, og det har trukket tænder ud, fortæller formanden for PLO Bruno Meldgaard Jensen.

- Det var en svær omgang, og vi har haft en svær fortid. Vi har haft facilitator på, og det har været en god ting for at få det her til at fungere. 

- Der har været mange områder, vi skulle igennem, og det var ikke noget, der rykkede sig fra starten. Derfor har det taget os så mange timer, siger Bruno Meldgaard Jensen til Ritzau.

Sidste år stod parterne stejlt over for hinanden, og et tumultarisk forløb resulterede i et lovindgreb og en udsættelse af forhandlingerne med et år.

Formanden for de praktiserende læger håber dog på, at den nye aftale vil begrave stridsøksen mellem PLO og Danske Regioner.

- Vi regner med, at det kan være befordrende til at få et fornuftigt samarbejde også udenom overenskomstforhandlingerne.

- Begge parter har haft en tro på, at det nok skulle lykkes at få gjort det her færdigt, og derfor er vi også blevet siddende, siger Bruno Meldgaard Jensen.

Han håber nu på, at et flertal i PLO vil bakke op om aftalen.

- Det er altid svært at vurdere, når vi lige har siddet og forhandlet i mange timer. Jeg håber og tror på, at de fleste af mine medlemmer kan se sig selv i aftalen og kan være med til at udvikle praksis fremadrettet, siger Bruno Meldgaard Jensen.

Overenskomstaftalen bliver fremlagt for PLO's bestyrelse i morgen søndag. Den 22. marts skal den til afstemning i PLO's repræsentantskab, og herefter bliver den muligvis sendt til urafstemning hos PLO's medlemmer.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce