Politikere er klar til at poste millioner i akuttelefon

Velfærd

31/3/14 8:16

Flere af Region Hovedstadens politikere er parat til at afsætte et tocifret millionbeløb til 1813.

Flere ledende politikere ønsker at afsætte et større tocifret millionbeløb for at få den udskældte akuttelefon 1813 til at fungere bedre, skriver Berlingske.

Udmeldingen sker efter, at Sundhedsstyrelsen har påpeget alvorlige problemer hos Region Hovedstadens Akutberedskab, som siden årsskiftet har taget telefonen, når syge borgere ringer 1813.

- Vi kan simpelthen ikke leve med, at der bliver ved med at være problemer og eksempler på, at kvaliteten ikke er i orden.

- Så selv om det ikke er sædvanlig Venstre-politik, må jeg bare sige, at vi må bruge, hvad der skal til for at få det til at køre, siger Venstres Martin Geertsen til Berlingske.

Blandt andet er sygeplejerskerne, der tager telefonen, ikke tilstrækkeligt klar over, hvornår de selv må rådgive patienterne, og hvornår der skal en læge ind over, og det udgør en alvorlig risiko for patienternes sikkerhed, lyder kritikken.

Mandag vil regionens politikere blive præsenteret for et nyt notat fra Region Hovedstadens embedsmænd, som også nævner en række problemer med ordningen, såsom "mangelfuld identifikation og visitation af patienter med alvorlige tilstande".

Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for regionsrådet, er glad for opbakningen omkring at rette op på 1813.

- Ordningen skal altså virke, og vi må se på, hvor der skal bruges penge for at få løst problemerne med blandt andet de lange ventetider på en læge, siger hun til Berlingske.

130 læger er tilknyttet ordningen på deltidsbasis i øjeblikket, men regionen vurderer, at man skal op på at have omkring 200 læger tilknyttet.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.