Poul Nesgaard fravalgt som filmskolerektor

Ledelse

18/12/2013 11:45

54-årige Vinca Wiedemann bliver ny leder, efter Kulturministeriet har fravalgt skolens rektor gennem 21 år.

Eleverne på Filmskolen skal fra 1. marts forholde sig til en ny rektor. Skolens leder gennem 21 år, den 61-årige Poul Nesgaard, er blevet fravalgt til fordel for 54-årige Vinca Wiedemann.

- Med Vinca Wiedemanns brede filmfaglige erfaring, indsigt og netværk, hendes visioner for Den Danske Filmskole samt hendes gennemslagskraft, skarpsindighed og analytiske sans har Filmskolen fået en rektor, der kan manøvrere i den virkelighed og med de udfordringer, Filmskolen står overfor, erklærer kulturminister Marianne Jelved (R) i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter et ansættelsesforløb, som har været fulgt af en offentlig debat om behovet for en ny ledelse på skolen.

Poul Nesgaard, der har været skolens rektor siden 1992, havde for fjerde gang søgt om at fortsætte i stillingen, og det fik nuværende og tidligere elever samt etablerede filmfolk til at efterlyse en ny rektor.

Nesgaard er også blevet taget i forsvar af nuværende og tidligere elever, men i sidste ende har Kulturministeriets ansættelsesudvalg altså valgt at satse på nyt blod.

Vinca Wiedemann er uddannet klipper fra Filmskolen i 1987, men gik hurtigt over til at arbejde som producer og manuskriptforfatter.

Hun underviste på Filmskolen i første halvdel af 1990'erne og har også været leder af skolens undervisningsafdeling.

Fra 1999 til 2003 var hun en af de magtfulde konsulenter på Det Danske Filminstitut, og efterfølgende blev hun leder af talentstøtteordningen New Danish Screen.

De seneste seks år har hun arbejdet som freelancer med tilknytning til Zentropa, og hun har spillet en væsentlig rolle i udarbejdelsen af manuskriptet til Lars von Triers nye film, "Nymphomaniac".

Hun blev tidligere på året udnævnt som formand for Rådet for Spillefilm under Det Danske Filminstitut.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce