Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen

Presset stiger på minister i Zornig-sag

Politik

09/12/13 9:10

Socialminister Annette Vilhelmsen og hendes embedsmænd gav vidt forskellige meldinger om millionstøtte.

Det må som minimum koste socialminister Annette Vilhelmsen (SF) en såkaldt næse, at hun og Socialministeriet har givet vidt forskellige meldinger i sagen om støtte til Lisbeth Zornig Andersens kampagne "Stemmer på Kanten".

Det mener Venstre og Dansk Folkeparti ifølge Politiken, efter at det er kommet frem, at ministeriet selv tog initiativ til to hjemmebesøg, som ikke blev tilbudt de 36 øvrige ansøgere til den pulje, organisationen endte med at få en million kroner fra.

Socialministeren har sagt til Folketinget, at ansøgerne har haft "fuldstændig lige vilkår" til at søge puljen.

- Enten taler ministeren usandt, eller også handler embedsværket uden om ministeren, siger Venstres Jakob Engel-Schmidt til Politiken.

- Det har potentiale til at få ganske alvorlige konsekvenser for ministeren, uanset om det er embedsmændene eller ministeren, der har fejlet. Hun er ansvarlig for begge dele, fortsætter han.

Ifølge ministeriet fik Stemmer på Kanten tilbudt et hjemmebesøg, fordi Annette Vilhelmsen lovede Lisbeth Zornig Andersen hele puljen 18 dage før ansøgningsfristen. Stemmer på Kanten havde på det tidspunkt slet ikke søgt puljen.

Ministeren har over for Politiken afvist, at hun kendte til hjemmebesøgene.

Dansk Folkepartis socialordfører, Karina Adsbøl, mener, at ministerens afvisning af hjemmebesøgene viser, at hun ikke har "helt tjek" på sagen, skriver Politiken.

Afvisningen undrer også Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

- Hvis hun ikke har været vidende om det, har hun ikke styr på, hvad der foregår i hendes ministerium. Det er set før, at embedsmænd har foretaget sig noget, som ministeren ikke har været bekendt med, siger Finn Sørensen til Politiken.

Enhedslisten, der har de afgørende mandater, vil dog ikke tage stilling til eventuelle konsekvenser, før Annette Vilhelmsen har været i samråd om sagen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.