"Det vil skabe usikkerhed omkring menneskers forsørgelsesgrundlag, ud over at det også vil reducere ydelserne for nogens vedkommende ganske markant," siger  Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.
"Det vil skabe usikkerhed omkring menneskers forsørgelsesgrundlag, ud over at det også vil reducere ydelserne for nogens vedkommende ganske markant," siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Råd om DA-udspil: Flere vil skubbes væk fra arbejdsmarkedet

Velfærd

07/4/15 7:54

Mikkel Sarka

Færre vil få fodfæste på arbejdsmarkedet, hvis overførselsindkomsternes reduceres markant, siger Jann Sjursen.

Hvis de sociale ydelser bliver beskåret, sådan som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ønsker det, så vil flere danskere blive skubbet ud over kanten på arbejdsmarkedet og ende i en svær, økonomisk situation.

Læs også: DA: Hullet mellem mindst mindsteløn og ydelser er for lille

Det mener Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, om de i alt 28 forslag til store reformer af alt fra førtidspensionen over sygedagpengene og fleksjobbene til kontanthjælpen, som DA har fremsat i et notat.

- Det vil skabe usikkerhed omkring menneskers forsørgelsesgrundlag, ud over at det også vil reducere ydelserne for nogens vedkommende ganske markant, siger Jann Sjursen og fortsætter:

- Det kan være med til at skubbe især socialt udsatte borgere i den gale retning.

Formanden er ligesom alle andre fortaler for, at flere får lov til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Men han understreger også, at det ikke bliver gjort ved at skubbe dem længere ud over kanten.

- Det gør man ved at få skabt de job og jobåbninger, der skal til for udsatte borgere. Og de bliver ikke skabt ved, at man bare reducerer ydelserne, så det i endnu højere grad kan betale sig at arbejde, siger Jann Sjursen.

Står det til Rådet for Socialt Udsatte, vil en række lavere ydelser heller ikke være en større motivationsfaktor for arbejdsløse til at komme hurtigere i arbejde, forklarer formanden.

- Det synes jeg faktisk ikke. Det er jo ikke sådan, at de sociale ydelser bare er et tagselvbord. Kommer man for eksempel på førtidspension, så er der en god grund til, at man gør det, påpeger Jann Sjursen.

DA har med sine forslag hentet inspiration i Sverige, hvor det på otte år er lykkedes at få flere end 200.000 personer væk fra overførselsindkomster.

Kan det samme gøres i Danmark, vil der ifølge DA kunne opnås offentlige besparelser for mere end 60 milliarder kroner og et arbejdsudbud, der vokser med 85.000 personer.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.