Radikal udenrigsordfører kræver militært indgreb i Syrien

Politik

22/1/14 9:58

Hvis Syrien ikke snart danner overgangsregering, skal der gribes militært ind, siger Christian Friis Bach (R).

Der skal interveneres militært i Syrien, hvis regeringen og oppositionen ikke skaber en overgangsregering inden for et halvt år.

Det skriver De Radikales udenrigsordfører, tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach, på Facebook, før fredsforhandlingerne om Syrien, Geneve II, åbner i den schweiziske by Montreux onsdag.

"Et enigt og samlet Sikkerhedsråd burde sende et klart signal til parterne om, at de har højst seks måneder til at stoppe konflikten og danne en overgangsregering - ellers vil det internationale samfund indlede en militær intervention. Uden maksimalt pres vil det ikke lykkes. Vi kan ikke acceptere flere lidelser", skriver Christian Friis Bach.

Christian Friis Bach tror, at det er muligt at få Rusland og Kina i FN's Sikkerhedsråd til at gå med til et militært indgreb.

- Dét tror jeg, vi kan få Sikkerhedsrådet til, hvis der ikke meget hurtigt viser sig vilje i lokalet. Vi har fået startet et internationalt samarbejde med Syrien om at fjerne kemiske våben. Russiske, kinesiske, britiske, danske og norske skibe, uddyber Christian Friis Bach.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, kalder på Facebook Friis Bachs udsagn "opsigtvækkende". Pind klandrede tirsdag den danske regering for at have et medansvar for situationen i Syrien.

"Den danske regering har to forudsætninger for sin i egne ord store indsats: Ingen militære skridt (våbenleverancer, humanitære korridorer eller flyveforbud etc.) og Assad skal væk.

"Jeg vil tro, regeringen kommer til at opgive også en af disse to præmisser inden længe. Odds på, at det bliver kravet om Assads afgang, man opgiver, er størst. Ingen skam er stor nok i disse år, måneder og dage. Imens dør og torteres mænd, kvinder og børn," skriver Søren Pind.

Den danske regering har afvist en militær intervention i Syrien, efter at USA's præsident, Barack Obama, opgav et militært indgreb mod kemiske våben. Danmark deltager ved fredsmødet i Montreux i Schweiz.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.