Radikale trodser partitop og øremærker barsel til mænd

Politik

21/9/14 3:08

Nick Allentoft

De Radikales landsmøde vil sikre mænd tre måneders barsel, men partileder Morten Østergaard følger det ikke.

Mænd skal sikres ret til at passe deres børn i tre måneder ligesom mødrene. 

Det vedtog De Radikales landsmøde søndag i Nyborg Strand med massivt flertal imod den ny partileder Morten Østergaard. SR-regeringen har opgivet kravet, som indgår i regeringsgrundlaget. 

Landsmødets resolution binder ikke folketingsgruppen, og Morten Østergaard vil da heller ikke følge forslaget.

           Læs også: SF vil presse regeringen på Radikales løfte

- Regeringens beslutning fra sidste år står ved magt. Nu er der kommet et klart signal af, hvor partiet står. Men det ændrer ikke på, hvordan regeringens linje er, og det står ikke til at ændre, siger Morten Østergaard

Hovedbestyrelsesmedlem Lone Dybkjær beklager, at SR-regeringen har opgivet barselsorlov til mænd. 

- Jeg forstår ikke, at man opgav denne reform, når man laver så mange andre reformer. At de så ikke behøver at rette sig efter det, kan man kun beklage, siger Lone Dybkjær.

Hun mener, at både mor og far skal have lod og del i barnets liv.

- Barnet skal kunne have tilknytning til både faren og moren. En af de bedste måder er, at faren kan holde barselsorlov. Det er ikke muligt for alle fædre, fordi vi har kulturforskelle. Af hensyn til barnet bør man give faren retten, siger den tidligere minister og folketingspolitiker.

Kasper Langberg fra Lyngby-Taarbæk støtter forslaget og henviser til mænds barsel i Sverige.

- Man giver noget til børn, og man giver noget til mændene. Det er en gammel traver i Det Radikale Venstre. Vi har diskuteret det i mange år, siger han. 

Pernille Boye Koch fra København beklager, at regeringen for et år siden brød sit løfte om at indføre øremærket barsel til mænd.

- Det er rigtig trist, at mange mænd kun har 14 dage, mens mange kvinder har 14 måneder, siger Pernille Boye Koch under debatten på landsmødet i Nyborg.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.